courgetti met gerookte zalm
Diner

Courgetti met avocado en zalm

Avocado’s zijn hip tegenwoordig! Avocado zit bomvol vitaminen en mineralen. De vrucht is onder andere rijk aan vitamine B, C, E en K en bevat veel magnesium, kalium, zink en ijzer. Het bevat ook onverzadigde vetten en vezels die je een verzadigd gevoel geven. Met andere woorden, je zal nadien een goed gevulde maag hebben en niet snel terug honger krijgen.
Avocado en zalm is een echte topper, vind ik. Je kan dit op verschillende manieren samen eten. Ik eet dit geregeld op een stukje geroosterd brood met dan nog een spiegeleitje erover. Heerlijk gewoon!
Vandaag goot ik deze twee hemelse ingrediënten in een hoofdgerecht en combineerde ik het met courgette. Van de courgette maakte ik weer courgetti (gezonde spaghetti) met mijn spiraalsnijder. Als je dit ondertussen nog niet gekocht hebt, zeker doen! Het is een super handig toestelletje. Je kan dit trouwens ook voor andere groenten gebruiken zoals wortels.

COURGETTI MET AVOCADO EN ZALM
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 3 dunne courgettes
  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl lookpoeder
  • 1 kl olijfolie
  • 100 g gerookte zalm
  • parmezaanse kaas
  • peper en zout
Bereiding
  1. Meng in een kom het sap van een halve limoen, 1 kl paprikapoeder, 1 kl lookpoeder, 1 geplette avocado, peper en zout en 1 kl olijfolie. Warm het heel kort op in een pannetje.

  2. Snij de courgette met de spiraalsnijder in dunne sliertjes. Kook ze kort (3 à 5 min) in kokend water.

  3. Meng de saus onder de courgetti. Strooi er nog wat schilfers parmezaan over en kruid goed af met peper en zout. Als laatste leg je de gerookte zalm erover en je bent klaar. Snel hé!?

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *