Diner

Courgetti met pesto in de oven

Less is more! Dit makkelijk receptje is perfect voor een zondagavond. Je hebt er niet veel voor nodig en het is ook nog eens mega gezond! Ik maak dit ook wel eens als we van de fitness komen. Ik snijd dan al op voorhand de courgetten. Zo heb je nadien niet veel werk.
Zoals jullie weten, eet ik heel graag pasta. Het is niet gezond om dit elke dag te eten, daarom vervang ik het soms door courgetti. Je hebt er wel een spiraalsnijder voor nodig, maar dit kan je makkelijk in de Colruyt of Blokker kopen. Geen excuus dus om het niet te maken.
Het was wel even zoeken hoe ik de spiraalsnijder moest gebruiken. Daarom heb ik ook enkele tips die ik jullie wil meegeven.
Als je courgetten koopt, let er dan op dat je lange, smalle exemplaren neemt. Deze passen goed in de spiraalsnijder. Stop tijdens het snijden af en toe eens en knip er een stukje af. Anders krijg je veel te lange slierten. Als je courgette bijna op is, krijg je witte, papperige sliertjes. Dit is van de zaadjes. Deze slierten gooi ik weg want die zijn niet zo lekker.
Ik maakte bij de courgetti een heerlijke pesto. Je kan dit vers in een potje kopen of je kan het ook makkelijk zelf maken. Dit kost natuurlijk iets meer tijd.

COURGETTI MET PESTO IN DE OVEN
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 courgetten
  • 100 g mozarella bolletjes
  • 12 kerstomaten
  • handje vol pijnboompitten
  • basilicum (verse voor afwerking)
  • peper en zout
  • olijfolie
Pesto zelf maken
  • 1/2 citroen
  • 30 g pijnboompitten
  • 3/4 dl olijfolie
  • 1/2 teentje look
  • 30 g basilicum (verse)
  • 40 g Parmazaanse kaas
  • peper en zout
Pesto kopen
  • 60 g groene pesto (verse)
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200 graden.


  2. Snijd de courgetten met de spiraalsnijder in dunne sliertjes. Bak de courgette kort aan in een wokpan. 

    Courgetti
  3. Pesto zelf maken:

    Breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes. Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto. Voeg het sap van de citroen toe en proef. Kruid de saus met een snuifje zout en wat peper.

  4. Meng er de zelfgemaakte pesto onder of de pesto die je in de supermarkt hebt gekocht. Doe het dan in een ovenschaal en strooi er de pijnboompitten over. 


  5. Snij de kerstomaten in twee en leg ze verspreid op de courgetten. Doe hetzelfde met de mozzarella bolletjes. Kruid het af met peper en zout. 

  6. Zet het 15 min in een voorverwarmde oven op 200 graden. Werk nadien nog af met een blaadje basilicum.

Geniet ervan!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *