gazpacho met forelmousse
Diner,  Lunch

Gazpacho van komkommer met een forelmousse

Vannacht nog niet genoeg afgekoeld? Dan heb ik voor jullie nog meer verkoeling klaar staan. Dit heerlijk koude soepje is lekker verfrissend en super voedzaam.
Het is de eerste keer dat ik een gazpacho maak want ik vond het altijd wat raar om koude soep te eten. Maar nu met die hittegolf die we hebben moeten doorstaan, moet een mens inventief zijn om andere koude maaltijden op tafel te zetten dan enkel slaatjes. Ik vond op internet verschillende receptjes die ik heb samengevoegd tot één lekker soepje.
Voor de basis van de soep gebruikte ik komkommer (vers uit de tuin van mijn schoonouders), avocado, Romeinse sla, Griekse yoghurt en kippenbouillon. Door het weer heb ik weer meer last en eet ik de komende dagen wat ‘cleaner’. Om terug op krachten te komen leek me een kippenbouillon ideaal.
Ik maakte er ook nog een forelmousse bij. Deze maakte ik met forelfilets, magere roomkaas, Griekse yoghurt en bieslook. Omdat komkommer en avocado wat flauwer zijn van smaak, past het zoute van de vis perfect bij het soepje.
Je kan er eventueel nog wat stokbrood bij serveren of soepstokjes!

GAZPACHO VAN KOMKOMMER MET EEN FORELMOUSSE
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 1/2 Romeinse sla
  • 1 avocado
  • 1 teentje look
  • 1 el limoensap
  • 2 lente uitjes
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 forelfilets
  • 2 dl magere roomkaas gemengd met Griekse yoghurt
  • 1 tomaat
  • bieslook
  • peper en zout
Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten voor de soep in een blender: komkommer (geschild en in stukjes), teentje look, 1/2 Romeinse sla (versnipperd), avocado (in stukjes), limoensap, lente uitjes (in stukjes), Griekse yoghurt, olijfolie, kippenbouillon.

  2. Ik heb het in twee keer gemixt omdat er anders te veel in één keer in je blender zit.

  3. Breng goed op smaak met peper en zout. Zet de soep zeker een uurtje in de koelkast zodat die goed koud is. 

  4. Begin dan aan de forelmousse. Plet de forelfilets met een vork fijn. Doe er de Griekse yoghurt en magere roomkaas bij. Snipper er wat bieslook onder en kruid goed af met peper en een beetje zout. 

  5. Serveer de soep in een diep bord. Werk af met de forelmousse, blokjes tomaat, olijfolie en bieslook. 

Tips en Weetjes

Je zal zeker twee goed gevulde borden hebben. Als je nog over hebt, kan je het de volgende dag nog als lunch eten! 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *