Diner

Homemade zalmburger met spinazie en tzatziki

We zijn net terug van een zalige reis in Santorini (Griekenland). Tijdens onze reis zijn we in verschillende restaurantjes gaan eten en hebben we mogen proeven van de Griekse keuken. Mijn vriend en ik waren verzot op tzatziki. In elk restaurant stond dit op de kaart als “appetizer”. We namen dit (bijna) altijd tijdens het aperitieven met wat heerlijk vers brood of pitabrood. Het wordt op verschillende manieren gemaakt, maar de basis blijft hetzelfde: Griekse Yoghurt, komkommer en kruiden.
In dit recept maak ik mijn eigen versie van tzatziki (met de échte kruiden uit Santorini) op een heerlijk zelfgemaakte zalmburger. De tzatziki kruiden kan je ook in Oil and Vinegar kopen of je maakt je eigen dressing naar keuze.
Omdat ik liever met verse producten werk én omdat dit gezonder is, besloot ik om zelf zalmburgers te maken. Dit is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken! Je snippert verse zalm heel fijn en mengt dit met een eitje, paneermeel, mosterd, peper en zout. Nadien maak je er zelf burgers van en klaar is kees! Spinazie is ook een belangrijk ingrediënt in dit recept omdat dit boordevol vitaminen en ijzer zit.

HOMEMADE ZALMBURGER MET SPINAZIE EN TZATZIKI
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 g zalm (verse)
  • 1/2 el mosterd
  • 25-30 g paneermeel
  • 1 ei
  • 200 g spinazie
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 à 2 el tzatziki kruiden (Oil and Vinegar)
  • 1/2 komkommer
  • 1 kl dille
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 speltbroodjes (ik nam de verse bakkersbollen van AH)
Bereiding
  1. Snij de zalm in stukken en maal ze in de blender (niet te fijn).

  2. Meng het eitje, paneermeel, mosterd, peper en zout erdoor. Maak er mooie burgers van. Ik kon er vier kleine burgers van maken. Je kiest zelf de grootte maar.

  3. Zet afgedekt in de koelkast en laat opstijven.

  4. Maak ondertussen de saus. Meng de Griekse yoghurt met de tzatziki kruiden, een beetje olijfolie, dille, peper en zout. Werk af met sliertjes komkommer. Deze kan je maken met een spiraalsnijder.

  5. Haal de burgers uit de koelkast en bak ze in een grillpan. Wok ondertussen de spinazie in een beetje olijfolie.

  6. Nu kan je beginnen met het beleggen van je broodje. Leg eerst een laagje spinazie, daarop je zalmburger en werk af met de tzatziki en wat komkommersliertjes.

Tips en Weetjes

Als je last hebt van diarree vermijd je best mosterd. 

Enjoy your healthy burger!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *