carpaccio
Diner

Inktvispasta met carpaccio

Vandaag een gerechtje dat ik op restaurant heb leren kennen. Als je van Antwerpen bent, ken je hoogstwaarschijnlijk Pasta Hippo Vino. Dit is een Italiaans restaurant/wijnbar. Je kan hier in een gezellige setting een lekker wijntje komen drinken of je kan er ook heerlijk dineren. Eén van hun toppers is de zwarte inktvispasta met zelfgemaakte pesto en carpaccio. Ik heb dit al verschillende keren gegeten en het blijft me elke keer verbazen. Daarom wilde ik er ook eens een home versie van maken. Het is eigenlijk super simpel en snel te maken! En als je het presenteert lijkt het wel of je op restaurant zit. Ideaal voor een romantisch avondje met je vriend/vriendin of voor als je gasten hebt. Ze zullen versteld staan als je met de borden afkomt!
Je kan er voor kiezen om de pesto zelf te maken. Hier vind je een receptje hiervoor. In stap drie wordt uitgelegd hoe ik mijn verse pesto maak. Anders kan je het ook gewoon vers kopen. Let er wel op dat je dan de groene versie koopt.
De zwarte inkvispasta kocht ik in Delhaize. Deze is wel iets duurder dan gewone pasta en is verpakt per 250 gram. Ideaal voor twee personen.

Inktvispasta met carpaccio
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 g inktvispasta (Delhaize)
  • 100 g groene pesto (klik in de tekst door naar de link om mijn recept hiervoor te vinden)
  • 2 handjes vol pijnboompitten
  • carpaccio (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • parmezaan (naar eigen smaak)
Bereiding
  1. Zet een pot water op het vuur en kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. 

  2. Maak je pesto zelf of koop hem vers in een potje.

  3. Schik de carpaccio op de borden. 

  4. Bak de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. 

  5. Meng de pasta onder de pesto en doe er de pijnboompitten bij.

  6. Werk af met peper en zout en parmezaanschilfers. Doe ook nog wat olijfolie op de carpaccio. 

Smakelijk eten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *