kabeljauw, wortelen
Diner

Kabeljauw met amandelkorst en wortelcrème

Dit receptje is gebaseerd op een recept van Sandra Bekkari. Ik ben grote fan van haar recepten omdat ze ook altijd vers en gezond kookt. Ik kijk dan ook vaak op haar website om inspiratie op te doen.
Omdat we niet zoveel vlees eten (enkel kalkoen en kip), eten we zeker wekelijks vis. Kabeljauw is een magere vis die belangrijke vitaminen bevat zoals vitamine B3 en B12.
De vis wordt in dit recept gemaakt met een amandelkorst. Ik vind amandelen heel lekker, zeker als ze knapperig in de oven worden gebakken. In de korst zit ook kurkuma. Dit is een kruid dat ontstekingsremmend is en het lichaam zuivert. Doordat je er nog zwarte peper aan toevoegt wordt deze nog beter opgenomen in ons lichaam.
Ik maakte er een wortelcrème bij in plaats van een puree dus zonder aardappelen. Super lekker en makkelijk te maken, je stooft gewoon wortelen, mixt ze en voegt er wat olijfolie en kruiden aan toe.

KABELJAUW MET AMANDELKORST EN WORTELCREME
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 500 g wortelen
  • 1 el mosterd
  • 4 el amandelen
  • 2 el olijfolie
  • 300 g kabeljauwhaasje
  • 1/2 citroen
  • 2 el bloem (of amandelmeel)
  • teentje look
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl kurkuma
  • peper en zout
Bereiding
  1. Maak de korst voor op de vis. Meng 2 el olijfolie met de amandelen, mosterd, een teentje look en de bloem (of amandelmeel). 

  2. Besprenkel de vis met citroensap. Leg de vis in een ovenschaal met wat olijfolie. Doe de korst erover en bak 12 à 15 minuten op 180 graden tot de vis gaar is. 

  3. Stoof de wortelen (in schijfjes) aan in een beetje olijfolie. Kruid goed met paprikapoeder, kurkuma, peper en zout. Doe er een beetje water bij en laat de wortelen stoven tot ze gaar zijn. Mix ze daarna in een blender of een staafmixer met wat olijfolie tot het een beetje smeuïg wordt. 

  4. Schep de wortelcrème op een bord met daarop de vis. Werk af met fleur de sel en wat olijfolie. 

Geniet van dit gezond en snel receptje!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *