myhealthybelly.be
Diner

Lasagne met spinazie en zalm

Deze heerlijke lasagne kost een beetje tijd en moeite, maar… Je bent het waard hè. 😉
Mijn vriend is een echte pro in lasagne maken. De lasagne die hij vroeger maakte, viel nadien nogal zwaar op de maag.
Hij ging op zoek naar een lichtere versie en daar is hij bij deze zeker in geslaagd!
Een bechamelsaus maken is een klassieker. Hier hebben we dus ook niet teveel mee geprutst. We hebben er enkel twee versies van gemaakt: een roze met rivierkreeftjes en de klassieke witte, maar met wat extra room en water. We gebruiken (light) room zodat je minder kaas moet gebruiken. We voegden er ook nog spinazie en gerookte zalm aan toe. Dit vind ik een echte ‘match made in heaven’. 
Spinazie is een groene groente (dit zijn voor mij de beste groenten om te eten). De groene en oranje groenten zijn de beste groenten omdat deze bèta- caroteen bevatten. Ze beschermen de slijmvliezen van niet alleen heel je lichaam, maar dus ook van het spijsverteringsstelsel. In spinazie zit er ook veel ijzer, wat belangrijk is voor je weerstand.

myhealthybelly.be

 

LASAGNE MET SPINAZIE EN ZALM
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
Roze saus
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 400 ml lactosevrije melk
  • 125 g rivierkreeftjes
  • noodmuskaat
  • peper en zout
Witte saus
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 200 ml lactosevrije melk
  • 150 ml water
  • 50 ml room (light)
  • 40 g gemalen kaas
  • noodmuskaat
  • peper en zout
Lasagene
  • 300 g spinazi
  • 200 g gerookte zalm
  • 150 g lasagnebladen
  • 1 teentje look
  • gemalen kaas
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Begin met het schoonmaken van de spinazie. Haal de steeltjes van de blaadjes. Daarna was je de spinazie. Neem een wokpan, pers hier look in en voeg de spinazie erbij. Roer af en toe totdat de spinazie gestoofd is. Kruid af met peper en zout. Wanneer het klaar is, laat je het uitlekken in een zeef. Snijd de spinazie nadien fijn.

  3. We beginnen nu met het maken van de roze saus. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Voeg de rivierkreeftjes toe aan de saus. Haal de saus van het vuur. Mix ze fijn met een staafmixer. Wanneer alles fijn gemalen is, kruid je ze af met peper, zout en nootmuskaat. Hou ze warm op een zacht vuurtje. Roer de saus af en toe om zodat ze niet dikker wordt.

  4. Herhaal de stappen voor het maken van de witte saus. Nadat je de melk er in scheuten hebt aan toegevoegd, doe je hetzelfde met het water en de room. Laat vervolgens 2-3 min. zacht koken en voeg de gemalen kaas er aan toe. Blijf roeren totdat de kaas volledig gesmolten is. Kruid nu af met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Neem een grote ovenschotel en smeer ze een beetje in met boter. Doe er een klein laagje witte saus in. Hierop komt een lasagneblad. Dan komt er terug een laagje witte saus. Vervolgens leg je er een deel van de spinazie op. Dan komt er een laag gerookte zalm. Als laatste komt er de roze saus nog bovenop. Dan terug een lasagneblad, witte saus, spinazie, gerookte zalm en roze saus. Herhaal deze stap tot de spinazie en gerookte zalm op is. Dan meng je de overschot van de witte en roze saus en giet je ze als laatste op je lasagne. Strooi er nog een beetje gemalen kaas over.

  6. Zet de lasagne 10 minuten op 180 graden in de oven. Nadien nog eens 10 minuten op 200 graden.


Eet smakelijk!

 

One Comment

  • Aouraghe

    Dag Linsy gerechten zijn heel lekker ik ga dit weekend picknik salades maken je bent goed bezig dikke duim ik ben collega van u mama op het werk groetjes fatima ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *