Diner

Lichte spaghetti bolognaise

Met spaghetti bolognaise scoor je altijd. Ik hou van de Italiaanse keuken en ik ben dus ook verzot op pasta. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, stond er wekelijks spaghetti bolognaise op het menu. Elke vrijdagavond genoot ik van niet één, niet twee, maar soms wel drie heerlijke borden spaghetti. Met nadien de nodige buikpijn tot gevolg.
In de bolognaisesaus die mijn mama maakte, zaten groenten die ik nu niet meer kan verdragen (of toen waarschijnlijk ook al niet, maar dat wist ik nog niet).
Ik maakte hiervan een lichtere variant met veel groenten, maar ik liet de paprika’s, champignons en ui achterwege. Deze staan namelijk op mijn lijstje van groenten die ik niet goed kan verdragen.
Ook gebruik ik nu in plaats van varkensgehakt (zeer vettig), puur rundergehakt. Dit is mager en dus veel minder vettig. Een klein nadeel is dat het wel wat droger smaakt, maar mij stoort dat niet. Ik gebruik genoeg kruiden om het gehakt wat meer smaak te geven.
De basis voor de tomatensaus maak ik met Tomato Frito van Heinz. Dit sausje heb ik via een vriendin ontdekt en ik vind het heerlijk. Het sausje bevat al ui en look. Dit voeg ik dan ook niet extra toe in mijn saus.

LICHTE SPAGHETTI BOLOGNAISE
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 g americain natuur (op de verpakking staat ook soms 'gehakte biefstuk')
  • 220 g spaghetti (ik gebruik hier gewone spaghetti, maar soms gebruik ik ook speltspaghetti)
  • 1 pak Tomato Frito van Heinz
  • 1 courgette
  • 1/2 aubergine
  • olijfolie
  • 1 kl aromat
  • 1 kl satékruiden
  • 1 kl spaghettikruiden
  • 2 kl oregano
  • basilicum (verse en gedroogde)
  • peper en zout
  • parmezaanse kaas
Bereiding
  1. Zet een pot water op het vuur en vul deze met voldoende water. Doe er een scheutje zout en olijfolie in.

  2. Kruid de americain natuur met peper, zout, aromat, satékruiden en spaghettikruiden. Laat het goed bakken in de pan met een beetje olijfolie.

  3. Als het gehakt voldoende gebakken is, haal je de pan van het vuur.

  4. Snijd de wortels, aubergine en courgette in kleine blokjes. Doe een beetje olijfolie in een pot en stoof de wortels aan. Laat ze 5 minuten garen onder een deksel. Doe nadien de aubergine en courgette erbij en laat ze nog eens 5 minuten stoven.

  5. Kruid de groenten met basilicum en oregano. Doe dan de Tomato Frito en het gehakt erbij en roer de saus goed om. Kruid naar eigen smaak nog wat bij met peper en zout.

  6. Laat nog een tiental minuten pruttelen op een laag vuurtje tot de groenten gaar zijn. Ondertussen kook je de spaghetti al dente. Giet de spaghetti af en verdeel het over twee borden. Schik nadien de saus er mooi over. Je kan je bord nog afwerken met een vers blaadje basilicum. De kaasliefhebbers onder ons kunnen er nog een beetje parmezaan over raspen. Buon appetito!

Tips en Weetjes

De Tomato Frito is glutenvrij.
Er is voldoende saus om hier nog een keer van te eten. Mijn vriend en ik hebben altijd veel over en kunnen hier twee dagen van smullen!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *