Diner

Mac & cheese met schorseneren en pancetta

Weinig tijd vanavond? Geen probleem! Dit gerecht heb je in nog geen half uurtje op tafel staan! Een lekker bordje pasta smaakt altijd. Jullie weten dat ik een echte fan ben van pasta. Vroeger aten we heel veel macaroni met kaas en ham omdat dit snel en makkelijk is. Mijn vriend maakte dan een lekkere kaassaus. Heerlijk, maar zeer zwaar. Nu heb ik een lichter receptje van bechamelsaus gevonden en vervang ik de ham door pancetta en serveer ik er ook nog eens schorseneren bij. Schorseneren zijn niet zo een populaire of fancy groente, maar ik vind het best lekker. Het heeft iets weg van asperges vind ik. Je kan ze vers kopen, maar dan heb je veel werk om ze te poetsen. Je kan ze ook gewoon in een bokaal kopen!

MAC AND CHEESE MET SCHORSENEREN EN PANCETTA
Aantal personen: 2 personen
Ingredi├źnten
  • 250 g schorseneren
  • 200 g macaroni
  • 6 schelletjes pancetta
  • 200 ml lactosevrije melk
  • 150 ml water
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 40 g gemalen kaas
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • parmezaanse kaas
  • peterselie
Bereiding
  1. Zet een pot water op het vuur om de pasta te koken. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. 

  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg het water toe. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Voeg de kaas nog toe. Haal de saus van het vuur. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Hou ze warm op een zacht vuurtje. Roer de saus af en toe om zodat ze niet dikker wordt.

  3. Voeg de schorseneren toe. 

  4. Bak ondertussen de pancetta in een pan zonder vetstof. 

  5. Meng de pasta onder de saus en serveer met de pancetta erop. 

  6. Werk eventueel nog af met wat parmezaanse kaas en wat peterselie. 

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *