pasta pesto
Diner

Papillot van orecchiette met pesto en pancetta

Een lekkere pasta smaakt mij altijd. Ik ben verzot op pasta in combinatie met pesto. Met het warme weer van de afgelopen weken heb ik niet zoveel pasta gegeten, maar de temperaturen zijn terug wat normaler en aangenamer dus ideaal voor een pastagerecht.
Dit is een gerechtje dat je gezellig in de zetel kan opeten onder een dekentje. Het is voor mij echt comfort food.
Ik maakte de pasta in een papillot in de oven. Zo gebeurt eigenlijk heel het kookproces in de oven wat het super makkelijk maakt. Je moet enkel de pesto nog zelf maken en pasta koken. Als je geen zin hebt om pesto te maken, koop je het gewoon in de supermarkt.
Ik heb mijn recept gebaseerd op dat van Sofie Dumont. Zij bakt wel de pancetta krokant vooraleer ze het in de papillot in de oven doet. Ik heb de pancetta gewoon rauw in de papillot gestoken en zo in de oven laten garen. Zo heb je weer een pan minder vuil gemaakt. Ook mengt ze de pesto pas onder de pasta als die uit de oven komt. Ik doe dit voordat die in de oven gaat. Zo heb je een mooie binding en is die lekker warm.

PAPILLOT VAN ORECCHIETTE MET PESTO EN PANCETTA
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 g orecchiette
  • 4 sneetjes pancetta
  • 1 teentje look
  • 200 g kerstomaten
  • 4 el parmezaanse kaas
  • 1 bosje basilicum (vers)
  • 6 el olijfolie
  • 3 el pijnboompitten
  • 1/2 citroen
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.

  2. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.

  3. Maak de pesto. Doe het bosje basilicum met de olijfolie, pijnboompitten, parmezaanse kaas, beetje citroensap (niet te veel!) en een beetje peper en zout in een blender en mix glad. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe totdat je de juiste substantie krijgt.

  4. Pel de knoflook en snij fijn. Halveer de tomaatjes.

  5. Neem 2 stukjes aluminiumfolie. Verdeel de pasta over de twee vellen. 

  6. Doe er de pesto over (je kiest zelf hoeveel) en doe er wat tomaatjes en een beetje look op. Versnipper de rauwe pancetta er op het laatste over. 

  7. Vouw de aluminiumfolie dicht tot pakketjes.

  8. Zet ze 10 minuten in de oven.

  9. Doe ze nadien open en werk nog wat af met parmezaanse kaas en eventueel wat peper en zout.

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *