Diner

Plaattaart met courgette, spinazie en ricotta

Laat ik jullie kennismaken met de plaattaart! Simpel gezegd is dit een soort van pizza, maar van bladerdeeg en belegd met gezondere ingrediënten. Online zag ik dit een paar keer voorbijkomen en dit leek me een ideaal gerecht om ook eens voor de blog te maken. Het is super makkelijk en heel snel klaar. Je kan het beleggen met eender wat! Dat maakt het net zo leuk vind ik. Ik koos voor ricotta om de bodem mee te beleggen. Als groenten koos ik spinazie, courgette en kerstomaten. Je merkt misschien wel dat dit groenten zijn die veel terugkomen in mijn recepten. Dit zijn de groenten die ik het beste verdraag dus het meest darmsparend zijn voor mij. In spinazie en courgette zitten trouwens ook veel goede voedingstoffen.

PLAATTAART MET COURGETTE, SPINAZIE EN RICOTTA
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 2 handjes spinazie
  • 250 g ricotta
  • 2 handjes verse basilicum
  • 2 handjes verse bieslook
  • 1 teentje look
  • 6 kerstomaten
  • 2 handjes geraspte mozzarella
  • 2 sneetjes parmaham
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Rol het bladerdeeg uit en rol de uiteindes een beetje op zodat je een randje krijgt. Prik gaatjes met een vork in het deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Meng de ricotta in een kom met de basilicum, bieslook, teentje look, peper en zout.

  3. Beleg het bladerdeeg met de ricotta.

  4. Versnipper de spinazie. Maak dunne plakjes van de courgette met een kaasschaaf of een mandoline. Doe de plakjes courgette in een kom en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Laat even staan. 

  5. Doe de spinazie op de ricotta en drapeer de courgetteplakjes op de taart. Doe er als laatste nog de tomaatjes op en wat geraspte mozzarella.

  6. Zet de taart in de oven voor 20 à 25 minuten. 

  7. Werk nog af met de Parmaham en eventueel nog wat verse kruiden. 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *