Diner

Poké bowl met zalm en mango

Een Poké bowl is helemaal hip. Voornamelijk deze zomer zag ik het vaak passeren op verschillende foodblogs. Ook ben ik in Aloha (zie bij hotspots) gaan eten en daar heb ik dit voor het eerst gegeten. Ik was er helemaal weg van. Maar wat is dit nu juist?
Wel, een poké bowl is een gerecht van fijngesneden vis. Het is een traditioneel Hawaïaans gerecht, geserveerd in een kommetje. Het bestaat voornamelijk uit rijst, groenten en gemarineerde rauwe vis, maar er bestaan ook veggie versies en varianten met vlees. Meestal worden er dressings en toppings aan toegevoegd. Je kan dit dus helemaal zelf naar je eigen smaak en goesting maken met groenten en/of fruit die je lekker vindt. Hieronder vinden jullie het recept van hoe ik mijn poké bowl het liefst eet.

POKE BOWL MET ZALM EN MANGO
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 g sushirijst
  • 5 el rijstazijn
  • 1 kl suiker
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 avocado
  • 100 g gesnipperde gerookte zalm
  • 2 handjes vol edamame bonen
  • 1/2 mango
  • 2 kl sesamzaadjes
  • 1/2 granaatappel
  • sojasaus (naar eigen smaak)
  • 1/2 zakje sla mesclun
  • paar kerstomaten
Bereiding
  1. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.

  2. Doe er nadien de rijstazijn bij en de suiker. 

  3. Snij ondertussen al je groenten en fruit in kleine blokjes. 

  4. Leg eerst een bolletje rijst in je kom. Maak daarrond hoopjes van mango, komkommer, edamame bonen, kerstomaten, zalm en sla. Snij de avocado in schijfjes en leg die er bovenop. Snipper er nog wat sesamzaadjes over en wat sojasaus. Doe er op het einde de pitjes granaatappel op. 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *