Diner

Pompoensoep met appel

Oktober is dé pompoenmaand! Je vindt ze in de supermarkt in alle vormen en maten. En wat is er nu zo lekker als een heerlijke kom dampende soep? Omdat we pompoenen (en appels) in overvloed hebben, staan er heel wat gerechtjes met pompoen op de planning. Zo komt er nog een heerlijke ovenschotel aan, maar ook een lekker zoet dessertje met pompoen! Maar eerst wilde ik toch graag een pompoensoep voor jullie maken. Het is niet zo maar een pompoensoep, maar eentje met appel!
In deze soep matcht de pompoen geweldig goed met de appel en kerrie. Het maakt het aan de ene kant pittig, maar geeft het ook een zoete toets. De appel smaak je heel subtiel zodat de pompoen toch nog alle aandacht krijgt.
Net zoals andere vruchtgroenten zijn pompoenen een goede bron van voedingsvezels en vitamine C. De kleur van pompoenen verraadt al dat ze heel wat carotenoïden bevatten en dus een bron zijn van vitamine A.
De soep is ideaal als lunch, tussendoortje of lichte avondmaaltijd.

POMPOENSOEP MET APPEL
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 kg pompoen
  • 1 teen look
  • olijfolie
  • 2 appels
  • 2 wortels
  • 1 kl gemberpoeder
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • 1 liter kippenbouillon
  • peper en zout
  • pompoenpitten (afwerking)
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie. Bak de look en voeg dan de kerriepoeder toe en roer even door

  2. Doe vervolgens de overige ingrediënten erbij: de wortels (geschild en in blokjes), pompoen (geschild en in blokjes), appel (geschild en in blokjes), gemberpoeder, nootmuskaat en de kippenbouillon en breng de soep aan de kook. 

  3. Laat zachtjes koken voor 20-30 minuten tot de wortel zacht is en mix de soep dan met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe. 

  4. Breng op smaak met wat peper en zout. 

  5. Serveer de soep met wat pompoenpitjes en Griekse yoghurt eventueel! 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *