quiche
Diner

Quiche met kokos en wortel

Dit is één van mijn favoriete snel-klaar gerechten. Met een quiche kan je heel veel kanten op. Ideaal voor op het einde van de week te maken en hierin al je restjes van groenten in te verwerken. Zo had ik nog wortels en rucola over. Ik had ook nog yoghurt met kokos staan en die heb ik er ook nog bij gegooid. Je kan er ook perfect allerlei andere groenten nog bij doen of vervangen. Het deeg is geen typische bladerdeeg, maar ik koos voor de glutenvrije en lactosevrije taartdeeg van Herta. Deze vind je in Colruyt. Deze verdraag ik namelijk beter en was heel lekker!
Het voordeel aan quiche maken: je hebt altijd te veel en daardoor de volgende dag ook een heerlijke lunch!

quiche

QUICHE MET KOKOS EN WORTEL
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
  • 7 wortelen
  • 50 g rucola
  • 200 g yoghurt met kokos (Alpro)
  • 3 eieren
  • 1 rol gluten- en lactosevrije taartdeeg
  • 1 el kerriepoeder
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snij de wortelen in dunne linten met een dunschiller. 

  2. Hak de rucola grof. 

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  4. Rol het taartdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm en prik er met een vork gaatjes in.

  5. Maak rolletjes van de wortellinten en leg ze naast elkaar op de bodem. Bestrooi met de rucola.

  6. Klop de eieren los met een vork en roer er de yoghurt met kokos door. Kruid met peper, zout en kerriepoeder. Giet het over de groenten.

  7. Zet de quiche 50 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. De quiche is klaar als je er met een mes in steekt en het niet meer nat is. 

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *