Diner

Risotto met erwtjes en gerookte zalm

Het zonnetje schijnt en dat doet deze risotto ook! Dit is een simpel gerechtje met maar een paar ingrediënten en je tovert het in een mum van tijd op tafel. Oké, je hebt dezer dagen misschien wel wat meer tijd om te koken, maar geef toe, soms mag het ook allemaal wel eens wat sneller gaan. Het enigste ‘minder leuke’ aan risotto is dat je er wel moet bij blijven en veel moet roeren anders heb je de kans dat de risotto aan je pot blijft plakken. Ik voeg de bouillon altijd in delen toe. Zo kan ik zelf inschatten hoeveel bouillon er nodig is. Ik heb graag mijn risotto nog wat op beet. Zo maken de échte Italianen hem toch. 😉 Je kan hem ook wat langer laten koken als je hem liever wat zachter hebt. Dan heb je gewoon wat meer geduld nodig!

RISOTTO MET ERWTJES EN GEROOKTE ZALM
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 teentje look
  • 1 sjalotje
  • Scheutje witte wijn
  • 250 g risotto
  • Ongeveer 1 liter groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • erwtjes
  • 1 pakje gerookte zalm
  • peper en zout
  • olijfolie
Bereiding
  1. Doe een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de look en het sjalotje.

    Voeg de risottorijst toe.

  2. Blus met een scheutje witte wijn.

  3. Voeg dan al een deel van de bouillon toe.

  4. Voeg nadien de andere delen gelijkmatig toe tot de rijst gaar is.

  5. Doe er de laatste 10 minuten nog de erwtjes bij.

  6. Kruid af met peper en zout.

  7. Werk af met Parmezaanse kaas en de gerookte zalm.

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *