Diner

Risotto met tomaat en burrata

Zoals jullie weten hou ik van de Italiaanse keuken. Niet enkel pasta maakt hier deel van uit, maar ook risotto. Sommige mensen houden er niet van om risotto klaar te maken omdat het zoveel tijd in beslag neemt. Je moet namelijk heel de tijd roeren en water toevoegen. Toch vind ik dit echter niet erg en best wel leuk om te maken. Het is ook een soort van eenpansgerecht (bij mij dan toch). Ik voegde er tomatenblokjes bij en zo krijg je een tomatenrisotto. Lekker en eenvoudig. Als afwerking koos ik voor burrata. Bu- rra- wa? Burrata is een soort van mozzarella gevuld met room. Het is dus eigenlijk een zaligzachte romige mozzarella. Het is een echte delicatesse in de Italiaanse keuken.
Het maken van burrata is eigenlijk best wel simpel, er wordt namelijk een ‘zakje’ van mozzarella gemaakt. Omdat dit heel flexibel is, kan dit makkelijk worden gevuld met een mengsel van room en (fijngesneden) mozzarella. Het zakje wordt dichtgeknoopt en that’s it!
Als afwerking heeft het niet veel nodig enkel wat peper en eventueel een snuifje zout!

RISOTTO MET TOMAAT EN BURRATA
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 bol burrata
  • 250 g risotto
  • 1 teentje look
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • scheutje wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 zakje rucola
  • 10 blaadjes basilicum
Bereiding
  1. Stoof het teentje look aan in een beetje olijfolie. Doe er nadien de rijst bij. Laat wat glazig worden.

  2. Blus daarna met een scheutje wijn. Laat goed doorkoken. 

  3. Voeg de tomatenblokjes toe met een lepel bouillon. 

  4. Laat daarna de risotto gaar worden door telkens de groentebouillon toe te voegen. Doe dit tot dat de rijst gaar is. Het kan zijn dat je meer dan 500 ml bouillon nodig hebt. Blijf goed roeren! 

  5. Hak de basilicum fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Roer de Parmezaanse kaas en de basilicum door de tomatenrisotto.

  6. Schep de risotto in diepe borden. Schep een eetlepel burrata op de risotto en maak af met peper uit de molen. Serveer het met wat rucola.  

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *