Diner,  Lunch

Scampibrochette met frisse parelcouscous salade

Met dit extreem warme weer heeft niemand zin om lang in de keuken te staan. Het makkelijkste is dan gewoon om een slaatje te maken en eventueel wat vlees of vis grillen op de BBQ.
Ik maakte een heerlijk fris parelcouscous slaatje dat heel snel klaar is. Je hoeft enkel de parelcouscous te koken. Met de groentjes heb je ook niet veel werk want je moet enkel de komkommer in blokjes snijden!
Ik had geen zin om zelf een dressing te maken (het moest snel gaan) dus gebruikte ik de creamy avocado dressing van Hellmann’s. Ik vind deze overheerlijk. Je kan hem in elke supermarkt vinden. Lekker pittig, maar ook fris! Het paste perfect bij de combinatie van de groentjes.
Wij aten er nog een scampibrochette bij, maar je kan ook enkel het slaatje eten of een ander stukje vlees grillen op de BBQ (als je hier zin in hebt).

SCAMPIBROCHETTE MET EEN FRISSE PARELCOUSCOUS SALADE
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
  • 320 g parelcouscous
  • 1 l groentebouillon
  • 1/2 komkommer
  • 1 blikje maïs
  • handvol kerstomaten
  • 2 handjes erwtjes (uit de diepvries)
  • 50 g granaatappel
  • 1 lente ui
  • naar eigen smaak Creamy avocado dressing van Hellmann’s
Bereiding
  1. Kook de parelcouscous gaar volgens de instructies en giet deze dan af. Zorg ervoor dat er zeker genoeg water in je pot zit. Als je te weinig water hebt, giet je er ondertussen wat bij. Spoel nadien de parelcouscous goed onder koud water zodat die niet meer plakt.

  2. Snij de komkommer in kleine blokjes. Snij de kerstomaten in vier. Versnipper de lente ui. 

  3. Meng de komkommer, kerstomaten, maïs, erwtjes, lente ui en granaatappel onder de parelcouscous. 

  4. Kruid af met peper en zout en eventueel wat bieslook.

  5. Voeg de hoeveelheid dressing naar smaak toe. 

  6. Grill er nog een stukje vlees of vis bij! 

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *