spaghetti carbonara
Diner

Spaghetti carbonara met spinazie

Joepie, het is vakantie! Eventjes op adem komen en jullie weer voorzien met wat nieuwe recepten.
Nu het zomeruur is ingegaan blijft het weer langer licht. EIN-DE-LIJK! Hier word ik zo happy van! Zo kan ik weer mooiere foto’s nemen met een goede lichtinval. In de winter was het namelijk heel moeilijk om mooie foto’s te nemen omdat het snel donker werd. Ik kon soms overdag wel foto’s nemen, maar dit ging enkel in het weekend. En onze weekends waren volzet met (je raadt het wel) werken in ons huis. Nu binnen zo goed als alles afgebroken is, hebben we het even wat rustiger. Binnenkort beginnen we aan het dak, maar daarvoor wachten we nog heel even tot het wat beter weer is.
In tussentijd hebben we tijd om aannemers te zoeken en kunnen we alles wat op orde brengen.
Maar terug naar de kern van het bericht namelijk het recept!
Deze spaghetti carbonara is lekker licht en er zijn extra groenten aan toegevoegd. Het jammere aan spaghetti carbonara vind ik dat er geen groenten bij zijn. Ik voegde spinazie en kleine tomaten toe. Dit zorgt voor extra vitaminen en maakt het wat zomerser! Een echte aanrader vind ik en in no time staat dit gerecht op tafel!

SPAGHETTI CARBONARA MET SPINAZIE
Aantal personen: 2 personen
Ingredi├źnten
  • 200 g spaghetti
  • 200 g magere spekblokjes
  • 300 g spinazie
  • 50 g parmezaan
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 5 kerstomaten
  • teentje look
Bereiding
  1. Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking. 

  2. Klop ondertussen de eieren samen met de geraspte parmezaan in een kommetje. Kruid af met peper en een beetje zout. 

  3. Bak de spinazie aan in een beetje olijfolie met een teentje look. Doe dit in een wokpan. Giet het sap wat weg en voeg dan de magere spekblokjes toe. Laat goed bakken. 

  4. Giet de spaghetti af en doe deze in een propere kom. Meng hieronder het eimengsel met een eetlepel vocht van het kookwater. Zie dat het niet hard wordt zodat je geen omelet krijgt. Roer daarom heel goed en snel. 

  5. Voeg dan de spinazie en de magere spekblokjes toe.

  6. Werk af met de kerstomaten en wat peper en Parmezaanse kaas. 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *