wok met tofu en rijstnoedels
Diner

Wok met rijstnoedels, tofu en paksoi

Een vriendin van me vroeg me onlangs of ik eens geen veganistisch receptje wilde maken voor op de blog. Het is voor veganisten niet altijd makkelijk om lekkere receptjes te vinden. Ik heb er eentje proberen samen te stellen dat ook nog goed is voor de darmen (uiteraard).
Een tijdje terug waren we langs mijn schoonouders geweest en daar hebben we verse groenten uit de tuin meegekregen. EĆ©n van die groenten was paksoi. Ik had hier nog nooit iets mee klaargemaakt, maar mijn schoonmoeder zei dat het heel lekker is in wokgerechten. Paksoi is eigenlijk een koolsoort dus niet zo goed voor mij (maar ik heb het er toch op gewaagd en met succes). Je gebruikt er eigenlijk enkel de steeltjes van, maar de groene bladeren zijn zeker ook eetbaar. Ze zijn enkel wat taaier.
Ik wilde het met tofu maken omdat dit iets plantaardig is. Tofu is een eiwitrijk sojaproduct dus een goede vleesvervanger. Tofu moet je goed op smaak brengen want anders is het heel flauw. Ik karameliseerde het in sojasaus en ketjap manis.
Ik deed er ook nog verse sperzieboontjes bij (uit de tuin) en sliertjes wortel. Deze heb ik gemaakt met mijn spiraalsnijder, weet je wel, dat handig toestelletje waar ik het zoveel over heb. šŸ˜‰

wok

WOK MET RIJSTNOEDELS. TOFU EN PAKSOI
Aantal personen: 2 personen
Ingrediƫnten
  • 200 g rijstnoedels
  • 1 Ć  2 cm gember
  • 100-150 ml kokosmelk
  • 2 el kokosolie
  • 5 stengels paksoi
  • sperziebonen (naar eigen smaak)
  • 2 wortels
  • 125 g tofu
  • 3 Ć  4 kl sojasaus
  • 1 kl ketjap manis
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snij de tofu in blokjes en bak deze goudbruin in de wok met kokosolie.  Karameliseer ze met de sojasaus en ketjap manis.  

  2. Snij de wortels in sliertjes met de spiraalsnijder en snij de paksoi fijn. Je kiest zelf of je de bladeren gebruikt of niet. 

  3. Kook ondertussen de rijstnoedels gaar zoals op de verpakking staat.

  4. Kook de boontjes ook kort even mee op het einde. 

  5. Doe de sliertjes wortel en paksoi bij de tofu in de wok. Doe er dan de boontjes bij en op het laatste de rijstnoedels. Roer goed om. 

  6. Doe er nu nog de kokosmelk en de gember bij en kruid goed af met peper en zout.

Tips en Weetjes

Je kan de paksoi niet zo lang bewaren!Ā 

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *