Diner

Wok met sobanoedels, mango en kokos

Vandaag trekken we naar het Oosten en heb ik voor jullie een lekker en snel wokgerecht. Ik maakte het met sobanoedels. Voor de mensen die dit nog niet zouden kennen even een korte uitleg over wat dit juist is. Sobanoedels worden gemaakt van boekweit en zitten vol eiwitten. Boekweit is weer helemaal terug van weggeweest. Vroeger werd dit heel veel gebruikt, maar ook tegenwoordig vindt het zijn weg terug naar onze keuken. Het bevat onder andere vitamine B1, anti-oxidanten en alle essentiële aminozuren (in tegenstelling tot bijv. tarwe). De noedels zijn laag in calorieën en licht verteerbaar. De noedels hebben een gelijkaardige textuur als volkorenspaghetti en smaken licht naar noten (zoals spelt). Ze zijn heel voedzaam en ook nog eens super lekker. Het was precies of ik gewone noedels aan het eten was.
Ik combineerde mijn  wok deze keer met een stukje fruit namelijk mango. Ik ben helemaal verzot op mango, maar ik had het eigenlijk nog nooit in een warm gerecht klaargemaakt. De combinatie met kokos en curry vond ik heel geslaagd en zo krijg je ook weer extra vitaminen binnen. Ik deed er ook nog kip bij, maar dit kan je er makkelijk uit laten als je vegetariër bent.

WOK MET SOBANOEDELS, MANGO EN KOKOS
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 150 g sobanoedels
  • 1/2 mango
  • kerriepoeder (naar eigen smaak)
  • 1 kl kurkuma
  • 3 wortels
  • 1/2 courgette
  • 2 paksoi
  • 300 g kipfilet
  • 2 cm gember (naar eigen smaak)
  • peper en zout
  • arachideolie
  • sesamzaadjes
Bereiding
  1. Kook de sobanoedels gaar volgens de instructies op de verpakking. 

  2. Snij de kipfilet in blokjes. 

  3. Was de groenten en snij de courgette en wortels met een spiraalsnijder tot sliertjes. 

  4. Was de paksoi en snij in kleine blokjes. Je kan de bladeren mee fijn hakken. Snij de mango ook in kleine blokjes. 

  5. Doe de blokjes kipfilet in de wok en bak ze aan met wat arachideolie. Kruid naar smaak met kerriepoeder en kurkuma. 

  6. Wok daarna de sliertjes courgette, wortel en paksoi kort mee. 

  7. Voeg er de gember en kokosmelk aan toe. 

  8. Voeg op het einde de sobanoedels en mango toe en wok kort mee. Kruid af met peper en zout.

  9. Serveer met wat sesamzaadjes. 

Smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *