Diner

Zoete aardappelpizza met geitenkaas en Serranoham

In het weekend (of in de week) eens lekker zondigen, we doen het allemaal wel eens. Met dit gerecht hoef je je achteraf niet schuldig te voelen en je hebt tegelijkertijd gezonde vitaminen binnengekregen.
Ik kon vroeger zo hard genieten van een lekkere pizza, maar (de meeste) zijn heel ongezond door de vele hoeveelheid kaas en het deeg dat soms zwaar op je maag blijft liggen. Bij deze pizza is dat niet het geval! Dit is een gezonde variant met als pizzabodem zoete aardappel. Super makkelijk om te maken en oh-zo-lekker.
Ik belegde de pizza met veldsla, kerstomaten, Serranoham (is een keertje geen Parmaham) en verse geitenkaas. Als pizzasaus gebruikte ik een klein beetje tomaten passata. Je kan hier ook mijn favoriete sausje voor gebruiken: Tomato Frito. Als je geen fan bent van geitenkaas, kan je ook gewoon mozzarella gebruiken. Je kan zelf nog zoveel toppings toevoegen als je wilt! Voeg ze wel pas toe als de bodem al gebakken is, anders wordt die niet zo krokant.

 

ZOETE AARDAPPELPIZZA MET GEITENKAAS EN SERRANOHAM
Aantal personen: 2 personen
Ingredi├źnten
  • 400 g zoete aardappel
  • 70 g bloem
  • 1 ei
  • 4 plakjes Serranoham
  • 50 g veldsla
  • 10 kerstomaten
  • 1 stukje geitenkaas (verse)
  • 2 el Tomato Frito van Heinz
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Schil de zoete aardappel en snij hem in kleine blokjes.

  3. Kook de blokjes gaar in een ruime pot kokend water. Als de blokjes gaar zijn, pureer je ze met een eitje, de bloem en peper en zout. Let erop dat er geen stukjes over blijven en dat het een mooie gladde massa wordt

  4. Bak de bodem 30 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de laatste 5 minuten de oven open en besmeer de pizzabodem met de tomatensaus.

  5. Haal de pizza uit de oven en beleg hem met de veldsla, kerstomaten, geitenkaas en Serranoham.

Geniet van dit heerlijke pareltje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *