Lunch

Caesarsalade met veggie kip

Hoi! Hier ben ik weer! De blog heeft weer eventjes stil gelegen omwille van onze verhuis en vakantie. Maar niet getreurd, ik heb weer een paar heerlijke receptjes voor jullie klaar staan om deze zomer nog mee door te komen. Om te beginnen heb ik voor jullie een caesarsalade met veggie kip. Ik kocht veggie kippennuggets en sneed deze in stukjes. Heerlijk als afwisseling met gewone kip en minstens even gezond! Ik maakte ook zelf de dressing omdat er vaak in gekochte dressings veel toevoegingen zijn van bewaarmiddelen en dergelijke wat het dan weer minder gezond maakt.

CAESARSALADE MET VEGGIE KIP
Aantal personen: 3 personen
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 1 krop romeinse sla
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 2 el kappertjes
  • 200 g gerookte spekjes (kan je ook veggie kopen)
  • 180 g kippennuggets van boni (Colruyt)
  • 1/2 blikje ansjovisfilets
  • 2 el mayo met yoghurt (van AH)
  • 1 el citroensap
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 2 sneden dik brood
  • peper en zout
Bereiding
  1. Begin met het koken van de eieren. Kook ze 10 minuten.

  2. Snij de komkommer in stukjes. Doe hetzelfde voor de tomaat.

  3. Bak de spekjes en de kip in een pan met een klein beetje olijfolie.

  4. Snij het brood in blokjes en bak ook kort aan in de pan met wat olijfolie.

  5. Snij de Romeinse sla en leg op een bord. Leg hierop de komkommer, tomaat, spekjes en kip. Doe er wat kappertjes over en de brood croutons.

  6. Maak de dressing. Doe dit in een blender of cutter. Meng de ansjovis met de mayo yoghurt en citroensap. Kruid nog af met peper en zout. Maak de dressing hoe dik je zelf wilt. Voeg eventueel nog wat olijfolie erbij of extra mayo.

  7. Werk de salade af met de dressing en de hardgekookte eieren. Strooi er ook nog wat Parmezaanse kaas over!

Geniet van je lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *