flatbread met griekse yoghurt
Lunch

Flatbread met aardbeien en avocado

Flatbread of platbrood kan je voor verschillende recepten gebruiken. Je kan er pizza mee maken of gebruiken in een dipsaus. Ik maakte het vandaag voor een lunch met een vriendin. Normaal ga ik vaak lunchen in leuke hotspots in Antwerpen. Zo ontdek ik nieuwe dingen en doe ik meteen inspiratie op voor mijn blog. Mijn vriendin vroeg me of ik voor een keertje niet eens een echte ‘healthybelly’ lunch wilde maken. Uiteraard zag ik dit zitten en maakte ik flatbread met Griekse yoghurt. Meestal wordt het met bloem, water en zout gemaakt, maar de Griekse yoghurt geeft er een extra zachte touch aan. Ik belegde het brood met magere roomkaas, avocado, aardbeien, basilicum en balsamicoazijn. Misschien een rare combinatie denk je, maar het is echt super lekker en verrassend! Het zoete van de aardbeien past heel goed bij basilicum vind ik. Door er nog avocado aan toe te voegen, heb je meteen ook alle belangrijke voedingstoffen binnen voor die dag. Ik heb trouwens nog een paar goede tips voor het vinden van een rijpe avocado in de winkel. Want zeg nu zelf, soms sta je ervoor en weet je gewoon niet welke te nemen.
Is je avocado nog te hard, dan komt de smaak niet tot zijn recht en is hij van textuur niet goed. Is hij te bruin, dan is hij overrijp en ook niet meer zo lekker. Je kan altijd eens proberen om er aan te voelen, maar dan kun je nog voor verrassingen komen te staan bij het pellen. Om te weten of je avocado goed rijp is, verwijder je daarom eerst het ronde stukje waar de steel zat. Als de schil eronder groen is, is de avocado nog niet rijp genoeg. Als het donkerbruin is, dan is hij té rijp en als hij geel is heb je prijs! Daar is je perfect rijpe avocado.

FLATBREAD MET AARDBEIEN EN AVOCADO
Aantal personen: 3 personen
Ingrediënten
  • 200 g speltmeel
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2,5 kl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 10 aardbeien
  • 1 avocado
  • 4 el creamcheese light
  • paar blaadjes basilicum (vers)
  • balsamicocrème
  • peper en zout
  • 1 kippenfilet
Bereiding
  1. Meng de Griekse yoghurt, speltmeel, bakpoeder en zout in een kom. Als het deeg licht plakkerig is, is het klaar. 

  2. Maak er een bolletje van en wikkel het in huishoudfolie. Laat het zo 20 minuten rusten.

  3. Verdeel de deegbol in vier gelijke delen. Bestrijk je werkblad en je deegrol met een neutrale olie en rol elk bolletje dun uit. Leg elk flatbread in een hete pan en bak enkele minuten aan elke kant. Als het brood goudbruin is, is het klaar.

  4. Bestrijk het flatbread met een lepel creamcheese. Leg er dan stukjes aardbei, avocado en kip op. Leg er nog een paar blaadjes basilicum op en kruid af met peper en zout.

  5. Versier het nog met balsamicocrème. Zo maak je een echt kunstwerk van je bord! 

Geniet van je lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *