Lunch

Kleurrijk torentje van mango, komkommer, tomaat, avocado en krab

Een kleurrijke, overheerlijke lunch, schotel ik jullie vandaag voor. Je hebt er wel wat meer tijd voor nodig om het mooie torentje te maken, maar je kan er ook voor kiezen om alle ingrediënten in een kom te mengen en het als lunch mee te nemen naar je werk.
Ik had deze middag vrij (het voordeel van leerkracht zijn), dus ik had tijd om er wat meer werk in te steken.
Ik probeer zeker drie keer per week een slaatje te eten ’s middags. Ik hou er sowieso niet van om boterhammen mee te nemen naar mijn werk, dus dit is een gezondere optie en veel lekkerder.
Fruit in salades vind ik geweldig. Voor dit gerecht koos ik mango. De combinatie met krab vind ik een echte topper. Als je geen fan bent van krab, kan je ook kip gebruiken.
Om het torentje nog wat meer kleur te geven, heb ik komkommer, tomaat en avocado gebruikt.
Een dressing kan natuurlijk niet ontbreken bij een slaatje. Ik heb dit gemaakt op basis van Griekse yoghurt. Ik gebruik sinds kort Fage 0%. Dit is een vetvrije uitgelekte yoghurt volgens Grieks recept. De yoghurt is wel wat dikker dus ik meng het nog met wat ciderazijn, olijfolie en een scheutje water. Ook gebruik ik heerlijke kruiden van Oil and Vinegar om de dressing smaak te geven.
Samengevat is dit een gezonde, lichte en heerlijke lunch. Geniet ervan zou ik zeggen!

KLEURRIJK TORENTJE VAN MANGO, KOMKOMMER, TOMAAT, AVOCADO EN KRAB


Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 1/2 mango
  • 1/2 komkommer
  • 2 kleine tomaten
  • 6 krabsticks
  • 1 avocado
  • 100 g Griekse Yoghurt (Fage 0%)
  • 1 el melange de France (Oil and Vinegar)
  • 2 kl bieslook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1/2 sap limoen
  • peper en zout
  • zakje gemengde sla
Bereiding
  1. Begin met het maken van de dressing. Neem een kom en doe daar de Griekse yoghurt in. Meng deze met een scheutje water, olijfolie en ciderazijn. Doe er dan 1 eetlepel van de Melange de France kruiden bij en wat peper en zout. Doe er op het einde nog 1 à 2 kl bieslook bij. Dit is naar eigen smaak. Als je nog een frissere smaak wilt, kan je er nog wat limoensap bij doen. Meng alles goed onder elkaar en proef even of het goed is. Als het te zurig is, kan je er nog wat extra olijfolie aan toevoegen.

  2. Snijd dan de mango, komkommer, avocado en tomaat in kleine blokjes. De krab snijd je in kleine ringetjes.

    Mango, Komkommer, Avocado, Tomaat
  3. Schik ze mooi op elkaar in een serveerring in de volgende volgorde: avocado, tomaat, komkommer, mango en krab.

  4. Serveer de dressing er nog mooi naast en je bent klaar. Als je het in een kom maakt, doe je de dressing er pas nadien op. Je kan er dan ook nog gemengde sla onder mengen.

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *