Lunch

Tortilla wraps op Italiaanse en Griekse wijze

Ik ben niet alleen fan van de Italiaanse keuken, maar ook van de Griekse. We zijn al een paar keer op vakantie geweest naar de Griekse eilanden en ik vind het eten daar zo heerlijk. Binnenkort hebben we opnieuw een reisje gepland. Dit keer wordt het Santorini. Dit staat al lang op mijn bucketlist. De prachtige pittoreske witte huisje en adembenemende uitzichten over de zee. Ik kan niet wachten om te vertrekken! Om al wat in de Griekse sfeer te komen, maakte ik ook een wrap op Griekse wijze. Feta, komkommer en munt mochten hier absoluut niet in ontbreken. Ik maakte hierbij ook een gezonde tonijnsla met Griekse yoghurt en kurkuma. Kurkuma of geelwortel is een specerij gewonnen uit de wortel van de kurkumaplant. Het heeft een zacht bittere, maar tegelijk typisch warme oosterse smaak en geeft een felgele kleur aan je gerecht.
Kurkuma lijkt wel een wondermiddel te zijn. Er worden tal van geneeskrachtige eigenschappen aan toegeschreven. Wat voor mij vooral belangrijk is, is dat het de ontstekingsprocessen vermindert en afremt. Dit middel zou dus ook heel goed zijn voor Crohn-patiënten.
De tweede wrap is er eentje op Italiaanse wijze. Hierbij gebruikte ik pesto, Superanoham, zongedroogde tomaten en rucola. De smaak van de ham is ongeveer zoals Parmaham, maar dan iets zachter.

                     

 

TORTILLA WRAPS OP ITALIAANSE EN GRIEKSE WIJZE
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 little gem- harten (baby romeinse sla)
  • 1/2 komkommer
  • 4 takjes munt
  • 60 g feta
  • 1/2 granaatappel
  • 1 tomaat
  • 100 g tonijn
  • 1 kl kurkuma
  • 20 g Griekse yoghurt
  • 30 g pesto (verse)
  • 60 g Superanoham
  • 30 g rucola
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 50 g roomkaas (verse, light)
  • 150 g speltbloem
  • 4 g bakpoeder
  • 80 ml water (lauw)
  • 25 g roomboter
  • peper en zout
Bereiding
  1. Begin met het maken van de tortilla wraps. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. 

  2. Meng boter, speltbloem, bakpoeder en zout in een mengkom. Voeg er dan het water aan toe en kneed alles goed door elkaar met je handen. 

  3. Verdeel het deeg in twee porties en maak er balletjes van. Laat ze 10 tot 15 minuten rusten onder een keukenhanddoek.

  4. Bereid nu de vulling voor de Griekse wrap. Meng de tonijn met de Griekse yoghurt en de kurkuma. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Wanneer het deeg een tijdje heeft kunnen rusten, strooi je voldoende bloem op je keukenblad. Maak de bolletjes plat met een deegroller. Bak de tortilla's in een hete antikleefpan zonder vetstof. Bak ze kort langs beide kanten op een hoog vuur.

  6. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. We beginnen met de Griekse wrap. Je legt eerst een paar blaadjes sla, dan een laagje tonijnsla, tomaat, komkommer en werk af met feta en munt.

  7. Bij de Italiaanse wrap doe je eerst een laagje roomkaas, daarop een laagje pesto, een plakje ham, wat rucola en werk af met de zongedroogde tomaten.

  8. Je kan hem oprollen of gewoon dichtplooien, hij blijft even lekker!

Smakelijk!

         

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *