Ontbijt,  Zoetigheid

Chocolate chip banana bread

Hoi! Hier ben ik weer! Het is een tijdje geleden dat ik nog iets heb gepost omdat we het heel druk hadden met de verbouwingen. Toch probeer ik nog steeds gezond te koken, maar het maken van foto’s en uitschrijven van de recepten komt er niet altijd van. Nu het vakantie is, hoop ik daar toch weer wat verandering in te brengen! Ik heb vandaag voor jullie een heerlijk receptje voor een bananenbrood.

Een bananenbrood is lekker als ontbijt, maar ook als snack. Ik heb een tijdje geleden al eens een recept voor een bananenbrood online gezet, maar dit is toch een tikkeltje anders én lekkerder vind ik! Het is namelijk met chocoladestukjes. En wat is nu lekkerder dan de combinatie van chocolade met bananen?

CHOCOLATE CHIP BANANA BREAD
Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten
  • 3 bananen
  • 3 kleine eieren of 2 grote
  • 100 ml sojamelk
  • 200 g volkoren speltbloem
  • 1 kl vanille aroma
  • beetje kokossuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • chocoladestukjes (naar eigen smaak)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Mix de bananen samen met de bloem, sojamelk, het bakpoeder, kokossuiker en de vanille aroma in de blender tot een glad beslag.

  3. Giet het bananenbrood-beslag in een kom en roer de eieren door het beslag heen. Hak de extra pure chocolade fijn en roer ook deze door het bananenbrood-beslag.

  4. Vet een cakeblik in met wat kokosolie of bekleed hem met bakpapier. Giet bananenbrood beslag in de cakeblik en strijk de bovenkant mooi glad.

  5. Zet de cake in het midden van de oven en bak het bananenbrood zo’n 35-40 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is gekleurd.Zet de oven uit en laat je bananenbrood vervolgens afkoelen in de oven met de ovendeur open. Op deze manier zakt ‘ie niet in! 

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *