Ontbijt

Gevulde avocado in de oven

Ik eet heel graag avocado, maar echt heel graag. Als ik in de Delhaize (weer) al eens een avocado in het mandje leg, zegt mijn vriend wel eens: “Jij verandert nog eens in een avocado”. Het moet maar niet zo lekker én voedzaam zijn hé? 😉 Als ontbijt eet ik meestal avocado op een toast met een spiegeleitje. Dit is een echte klassieker en vrij saai na een tijdje (maar wel nog lekker uiteraard). Op Pinterest vond ik een super leuk vernieuwend idee. Een avocado in de oven! Ik vond het eerst een beetje vreemd een warme avocado, maar ik besloot het toch te proberen. Er zit ook nog een eitje in en gerookte zalm. Het is super makkelijk en je maakt er geen potten of pannen mee vuil omdat je hem in de oven bereidt. Ik vond het echt een geslaagd (en mooi) resultaat. Het vult echt goed dus ideaal als ontbijt.
Dit wordt dus mijn nieuwe gepimpte ‘toast avocado’.

avocado met zalm

GEVULDE AVOCADO IN DE OVEN
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 avocado
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 2 eitjes
  • peper en zout
  • dille
Bereiding
  1. Neem een avocado en snij hem doormidden. Haal de pit eruit.

  2. Maak het gaatje een beetje groter door het wat uit te hollen met een lepel.

  3. Leg er een plakje gerookte zalm in.

  4. Kluts er dan een eitje in. Het kan zijn dat er wat eiwit naast valt.

  5. Leg dan de twee helften in een ovenschaal die is ingevet met olijfolie.

  6. Laat 20- 25 minuten bakken op 200 graden.

  7. Haal nadien uit de oven en werk af met een beetje zout, peper en dille. 

Serveer de avocado met een stukje speltbrood of een toastje!

Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *