Ontbijt

Havermoutbroodjes met abrikozen

Abrikozen zijn heerlijk frisse en zoete zomervruchten. Ze bevatten weinig calorieën, zijn licht verteerbaar en zijn rijk aan vitamine E. Bovendien bevat de abrikoos veel kalium. Ideaal om je bloeddruk onder controle te houden en zowel spieren als zenuwen beter te laten werken.
Je kan er verschillende kanten mee op om een lekker dessert te maken. Vandaag maakte ik er geen dessert mee, maar gebruikte ik ze voor een ontbijtrecept. Ik was op zoek naar lekkere, maar lichte ontbijtrecepten toen ik deze havermoutbroodjes tegenkwam. Super makkelijk en licht verteerbaar. Ik voegde er de abrikozen zelf aan toe en de combinatie was perfect. Ik vind ze zelf het lekkerste als ze net uit de oven komen en nog wat warm zijn.

abrikozen broodjes

HAVERMOUTBROODJES MET ABRIKOZEN
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 100 g havermout
  • 100 g magere platte kaas (met vanille)
  • 1 kl kaneel
  • 2 eieren
  • 4 abrikozen
Bereiding
  1. Meng de havermout, platte kaas, kaneel en eieren in de blender tot 1 homogene massa. 

  2. Maak er hoopjes van en leg er op het einde de sneetjes abrikoos op. 

  3. Bak ze 15 à 20 minuten op 180 graden. 

Tips en Weetjes

Als je de broodjes met zout beleg wilt eten, laat je de abrikozen weg en vervang je de kaneel door peper en zout. Je kan de broodjes dan beleggen met kaas of een stukje kipfilet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *