Ontbijt

Havermoutpistolets met speculoospasta

De vraag die mij zonder twijfel het meest gesteld wordt is: ‘Waar haal jij je inspiratie vandaan?’ Het antwoord is kort en duidelijk: overal! Heel vaak schuim ik Pinterest af, andere dagen zit ik urenlang op Instagram naar foodpagina’s te kijken en slaag ik daar heel veel ideetjes op. Ook kijk ik nu dagelijks naar Open keuken met Sandra Bekkari. Haar stijl van gerechten sluit het meeste aan met wat ik bezig ben. Zij kookt heel vaak licht verteerbare en gezonde gerechten. Ideaal voor mij dus!
Een paar dagen geleden zag ik een aflevering waarin ze havermoutpistolets maakte met zelfgemaakte speculoospasta. Super eenvoudig en het zag er ook nog eens heel lekker uit! Ik had deze week een vrije dag dus ik besloot om de pistolets eens uit te proberen. Ik had eerder nog nooit zelf pistolets gemaakt dus ik was zeer benieuwd naar het resultaat! Mijn beslag was veel vaster dan het hare dus ik had wat schrik dat het mislukt was. Maar niets was minder waar, ze waren gelukt! Heel voedzaam, maar toch niet te zwaar. De speculoospasta maakte ik voor mijn vriend omdat ik niet zo’n fan ben hiervan. Ik heb wel geproefd uiteraard en ik vond het vrij droog smaken, maar mijn vriend vond het wel lekker. Ik zou er gewoon niet te veel van gebruiken op je pistolet want met een kleine hoeveelheid proef je de smaak al heel goed.

HAVERMOUTPISTOLETS MET SPECULOOSPASTA
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 g havermoutmeel (gemixte havermpout)
  • 4 eieren
  • 5 g droge gist
  • 50 ml sojadrink
  • 2 ontpitte medjoul dadels
  • 20 g havervlokken
  • 2 el chiazaadjes
  • verschillende zaden en pitten
  • 100 g pinda's
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl speculooskruiden
  • snuifje zout
Bereiding
  1. Begin met het maken van de pistolets. Meng het havermoutmeel, eieren, droge gist en de sojadrink in de keukenmachine tot een homogene massa. Week de dadels zodat ze zacht worden en doe ze erbij. Voeg er op het einde nog de havervlokken en chiazaadjes aan toe. 

  2. Zet afgedekt met een handdoek een half uurtje aan de kant en laat het deeg rijzen.

  3. Maak ondertussen de speculoospasta. Meng de pinda's met de arachideolie en speculaaskruiden in de cutter. Voeg er eventueel nog wat olie aan toe moest het te zacht zijn. Bewaar het in een afgesloten potje.

  4. Maak nu de pistolets. Maak je handen nat en rol bolletjes van het deeg. Bestrooi met zaden naar keuze. Ik gebruike zonnebloempitten en sesamzaadjes. 

    Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven op 180 graden. 

  5. Laat ze goed afkoelen voor je ze snijdt. 

Enjoy! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *