Ontbijt

Havermoutwafels

De herfst komt nu toch stilletjes aan binnengekropen. Afgelopen week was het een drukke week op school dus daarom verscheen er nog geen blogbericht! Maar op de valreep heb ik toch nog iets nieuw voor jullie in petto. Tussen het schrijven van de rapporten (het is bijna vakantie dus dat betekent ook tijd voor rapporten) heb ik deze heerlijke havermoutwafels gemaakt dit weekend. Eigenlijk had ik het deeg gisteren al gemaakt omdat ik mijn vriend wou verrassen met een ontbijt. Maar hij dacht daar hetzelfde over dus meneertje had ook voor een verrassingsontbijt gezorgd. Omdat mijn deeg wel een dag vers blijft in de koelkast, werd het gisteren zijn ontbijt en vandaag dat van mij!
Voor deze wafels moet je niets speciaal in huis halen. Je hebt er bakpoeder, eieren, havermout en melk voor nodig. Ik voegde ook nog wat vanille toe omdat er geen suiker in zit.

HAVERMOUTWAFELS
Aantal personen: 3 personen
Ingredi├źnten
  • 1 ei
  • 1/2 kl bakpoeder
  • 175 ml melk (naar keuze, ik gebruikte amandelmelk)
  • 100 g havermout
  • 1 el honing
  • 1 kl vanille aroma
  • blauwe bessen
  • banaan
  • granola
Bereiding
  1. Mix de havermout tot meel.

  2. Doe het in een kom en doe er bakpoeder bij.

  3. Splits het ei en voeg de eidooier, melk, honing en vanille toe aan het beslag.

  4. Klop het eiwit stijf en doe voorzichtig onder het beslag. 

  5. Verhit het wafelijzer en laat het deeg ongeveer een half uur rijzen onder een handdoek.

  6. Bak de wafels tot ze bruin zien en serveer nog met wat honing, banaan en blauwe bessen. Je kan er eventueel ook nog wat granola over strooien. 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *