Ontbijt

Homemade granola met Griekse yoghurt

Vroeger at iedereen muesli, maar granola is tegenwoordig heel populair. Het is een gezond en lekker alternatief voor cornflakes. Je vindt het in alle supermarkten en je hebt er veel variatie in. Toch zit er in de voorgemaakte granola meer suiker dan je denkt. Granola is eigenlijk geroosterde havermout met zaden en pitten. Je kan er zo zot in gaan als je zelf wilt. Ik heb in mijn recept niet zoveel zaden en pitten gebruikt omdat ik dit niet goed verteer. Ook koos ik voor een mengeling van spelt en haver. Dit maakt mijn granola toch een beetje anders dan alle andere recepten die je vindt. Daarbovenop is het super snel en makkelijk te maken en je kan het lang bewaren in een afgesloten pot. Ideaal dus nu ik terug ga werken en niet zoveel tijd meer heb om uitgebreid te ontbijten. Ik vind het heel lekker met wat blauwe bessen en Griekse yoghurt van Optimel.

HOMEMADE GRANOLA
Aantal personen: 8 personen
Ingrediënten
  • 250 g havervlokken en speltmout gemengd
  • 120 g gemengde noten (pecannoten, hazelnoten, amandelnoten,...)
  • 2 el kokosolie
  • 2 el agavesiroop (of honing, ahornsiroop)
  • 5 el water
  • 20 g pure chocolade (naar eigen smaak)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 

  2. Neem 100 g van de noten en maal ze fijn tot meel in de blender. Dan neem je de overige 20 g en die hak je grof zodat er nog stukjes overblijven.  

  3. Neem de havervlokken en speltmout en meng het bij de noten. Doe er dan de agavesiroop bij en roer goed om.

  4. Smelt de kokosolie en doe die ook bij het mengsel. 

  5. Doe er dan de lepels water bij zodat de granen straks knapperig worden. 

  6. Meng alles goed door elkaar.

  7. Verdeel de granola over een bakplaat met bakpapier.

  8. Zet voor 20 minuten in de oven op 160 graden. Roer regelmatig om zodat het niet aanbakt.

  9. Hak ondertussen de chocolade fijn. Meng het onder de lauwe granola.

  10. Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kan het 2 à 3 weken bewaren! 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *