Ontbijt

Smoothie bowl met zomerfruit

Een smoothie bowl is tegenwoordig heel hip op Instagram en verschillende foodblogs. Ik zag al verschillende creaties en kunstwerkjes passeren en dat gaf me zin om er zelf ook eentje te maken.
In deze zomerse temperaturen kan zo een dorstlessend en fris ontbijtje zeker deugd doen. Je hebt tegelijkertijd meteen een heleboel vitaminen binnen die je energie geven voor de rest van de dag.
Ik ben al verschillende recepten online tegengekomen, maar ik heb ervoor gekozen om er eentje met amandelmelk en Griekse yoghurt te maken. Hiervoor gebruik ik weer mijn favoriete yoghurt: Fage 0%. Om het wat zoeter te maken voeg ik ook amandelmelk toe.
Voor de toppings heb je verschillende mogelijkheden. Hiermee kan je jezelf echt uitleven. Ik koos voor vers fruit, munt en kokosschilfers. Ik hou ervan om op zaterdag naar de markt in Antwerpen te gaan en allerlei vers fruit te kopen voor heel de week. Het kost daar ook veel minder dan in de supermarkt en ik vind de kwaliteit ook veel beter. Je moet wel goed zien bij welk kraam je gaat natuurlijk. De kokosschilfers en verse munt kocht ik bij een Marrokaans kraam. Ik heb mezelf dan ook meteen op wat olijven getrakteerd. Deze zijn ook heerlijk!

 

SMOOTHIE BOWL MET ZOMERFRUIT
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 300 g frambozen (diepvries)
  • 300 ml amandelmelk
  • 2 el agavesiroop
  • 2 bananen
  • 200 ml Griekse youghurt (Fage 0%)
  • frambozen (verse)
  • aardbeien (verse)
  • bosbessen (verse)
  • munt (verse)
  • handje vol kokosschilfers
Bereiding
  1. Pel de banaan en doe deze in stukjes. 

  2. Doe ze met de amandelmelk, diepvriesframbozen, Griekse yoghurt en agavesiroop in de blender. Mix tot een dikke smoothie. 

  3. Giet het mengsel in een kom en werk af met de toppings (zie foto). Maak er een mooie creatie van en je gerechtje is helemaal 'instaproof'.

Geniet van je lekker zomers ontbijt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *