GAZPACHO VAN KOMKOMMER MET EEN FORELMOUSSE

Aantal personen 2 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1/2 Romeinse sla
  • 1 avocado
  • 1 teentje look
  • 1 el limoensap
  • 2 lente uitjes
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 forelfilets
  • 2 dl magere roomkaas gemengd met Griekse yoghurt
  • 1 tomaat
  • bieslook
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de soep in een blender: komkommer (geschild en in stukjes), teentje look, 1/2 Romeinse sla (versnipperd), avocado (in stukjes), limoensap, lente uitjes (in stukjes), Griekse yoghurt, olijfolie, kippenbouillon.

  2. Ik heb het in twee keer gemixt omdat er anders te veel in één keer in je blender zit.

  3. Breng goed op smaak met peper en zout. Zet de soep zeker een uurtje in de koelkast zodat die goed koud is. 

  4. Begin dan aan de forelmousse. Plet de forelfilets met een vork fijn. Doe er de Griekse yoghurt en magere roomkaas bij. Snipper er wat bieslook onder en kruid goed af met peper en een beetje zout. 

  5. Serveer de soep in een diep bord. Werk af met de forelmousse, blokjes tomaat, olijfolie en bieslook. 

Tips en Weetjes

Je zal zeker twee goed gevulde borden hebben. Als je nog over hebt, kan je het de volgende dag nog als lunch eten!