SPAGHETTI CARBONARA MET SPINAZIE

Aantal personen 2 personen

Ingrediƫnten

  • 200 g spaghetti
  • 200 g magere spekblokjes
  • 300 g spinazie
  • 50 g parmezaan
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 5 kerstomaten
  • teentje look

Bereiding

  1. Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking. 

  2. Klop ondertussen de eieren samen met de geraspte parmezaan in een kommetje. Kruid af met peper en een beetje zout. 

  3. Bak de spinazie aan in een beetje olijfolie met een teentje look. Doe dit in een wokpan. Giet het sap wat weg en voeg dan de magere spekblokjes toe. Laat goed bakken. 

  4. Giet de spaghetti af en doe deze in een propere kom. Meng hieronder het eimengsel met een eetlepel vocht van het kookwater. Zie dat het niet hard wordt zodat je geen omelet krijgt. Roer daarom heel goed en snel. 

  5. Voeg dan de spinazie en de magere spekblokjes toe.

  6. Werk af met de kerstomaten en wat peper en Parmezaanse kaas.