RISOTTO MET ERWTJES EN GEROOKTE ZALM

Aantal personen 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 teentje look
  • 1 sjalotje
  • Scheutje witte wijn
  • 250 g risotto
  • Ongeveer 1 liter groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • erwtjes
  • 1 pakje gerookte zalm
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Doe een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de look en het sjalotje.

    Voeg de risottorijst toe.

  2. Blus met een scheutje witte wijn.

  3. Voeg dan al een deel van de bouillon toe.

  4. Voeg nadien de andere delen gelijkmatig toe tot de rijst gaar is.

  5. Doe er de laatste 10 minuten nog de erwtjes bij.

  6. Kruid af met peper en zout.

  7. Werk af met Parmezaanse kaas en de gerookte zalm.