COURGETTI MET PESTO IN DE OVEN

Aantal personen 2 personen

Ingrediënten

  • 2 courgetten
  • 100 g mozarella bolletjes
  • 12 kerstomaten
  • handje vol pijnboompitten
  • basilicum (verse voor afwerking)
  • peper en zout
  • olijfolie

Pesto zelf maken

  • 1/2 citroen
  • 30 g pijnboompitten
  • 3/4 dl olijfolie
  • 1/2 teentje look
  • 30 g basilicum (verse)
  • 40 g Parmazaanse kaas
  • peper en zout

Pesto kopen

  • 60 g groene pesto (verse)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.


  2. Snijd de courgetten met de spiraalsnijder in dunne sliertjes. Bak de courgette kort aan in een wokpan. 

    Courgetti
  3. Pesto zelf maken:

    Breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes. Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto. Voeg het sap van de citroen toe en proef. Kruid de saus met een snuifje zout en wat peper.

  4. Meng er de zelfgemaakte pesto onder of de pesto die je in de supermarkt hebt gekocht. Doe het dan in een ovenschaal en strooi er de pijnboompitten over. 


  5. Snij de kerstomaten in twee en leg ze verspreid op de courgetten. Doe hetzelfde met de mozzarella bolletjes. Kruid het af met peper en zout. 

  6. Zet het 15 min in een voorverwarmde oven op 200 graden. Werk nadien nog af met een blaadje basilicum.