Zoetigheid

Appeltaartje met kaneel en ijs

Ik ben terug van weg geweest (of toch voor eventjes)! Er zijn de laatste maanden enkele veranderingen geweest dus daarom dat het even stil was op de blog. Ik geef jullie eventjes een update!
Ik heb groot nieuws want … we hebben in december een huis gekocht! Hiervoor waren we enkele maanden bezig met banken afgaan en veel praktische zaken regelen. In december hebben we dan eindelijk de akte ondertekend. We gaan het huis totaal renoveren (lees: volledig strippen) en hier kruipt dus enorm veel tijd in. Vandaar dat de blog voor een tijdje op een laag pitje zal staan. Dit wilt niet zeggen dat ik geen berichten meer zal posten, maar het zal minder frequent zijn dan hiervoor.
Dit weekend hadden we eindelijk nog eens een rustig weekend dus besloot ik om een lekker en licht dessertje te maken. Ik had nog een rol bladerdeeg in huis en appels dus ik besloot om een luchtig appeltaartje te maken. Ik serveerde het met Alpro Soya ijs en ik vond het gewoonweg heerlijk! Hieronder vinden jullie het receptje!

APPELTAARTJE MET KANEEL EN IJS
Aantal personen: 4 personen
Ingredi├źnten
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 2 appels
  • 1 bolletje Alpro Soya vanille ijs
  • 1 el kaneel (naar eigen smaak)
  • kokosolie
  • speculaas (naar eigen smaak)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  2. Snij de appels in kleine blokjes. Bak ze aan in de pan met wat kokosolie. Strooi er de kokosbloesemsuiker op en de kaneel. Laat ze karameliseren. 

  3. Maak vier rondjes met een doorsnede van 5 cm uit het bladerdeeg en 4 rondjes met een doorsnede van 6 cm. 

  4. Leg de kleinste rondjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. 

  5. Leg er een hoopje appeltjes op. Leg er dan het grotere rondje op. Maak ze aan elkaar vast door rondom met een vork aan te duwen. 

  6. Kerf drie sneetjes in het bladerdeeg zodat de lucht weg kan. 

  7. Bestrijk dan met wat eigeel gemengd met een scheutje water.  Bestrooi nog met een beetje extra suiker. 

  8. Laat ze 20 minuten bakken in de oven op 180 graden.

  9. Serveer nadien met een crumble van speculaas (deze maak je in een vijzel) en een bolletje vanille ijs. 

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *