Zoetigheid

Cheesecake koekjes

Ghohoho, dit receptje is echt een toppertje!
Een paar weken geleden was het mijn verjaardag en deed ik een high tea met mijn vriendinnen. Ik maakte alle zoetigheden zelf en dit was er eentje van. Deze lekkernij viel bij mijn vriendinnen het meeste in de smaak! En terecht want het is echt overheerlijk! Het is een mix van cheesecake en koekjes met chocoladestukjes. Het is dus knapperig en zacht tegelijkertijd wat het zo lekker maakt! Ik ga zelf niet met de pluimen lopen voor dit recept want het is van Kokerellen. Ik volg haar al een tijdje op Instagram en ik vind haar recepten zeer inspirerend.

CHEESECAKE KOEKJES
Ingrediënten
  • 150 g boter
  • 200 g kristalsuiker
  • 130 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g gehakte chocolade
  • 200 g roomkaas
  • 1 el vanille extract
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. We beginnen met het koekjesdeeg te maken.

  2. Doe 100 g kristalsuiker en 130 g bruine suiker in een kom en mix met de boter tot een glad geheel.

  3. Voeg 1 ei toe en ook het zelfrijzend bakmeel. Meng er nadien nog de chocolade onder met een lepel.

  4. Verdeel het deeg in twee. 1 deel druk je aan in een vierkante bakvorm. Ik bekleedde hem eerst met bakpapier. Er moet een mooie koek gevormd worden.

  5. Begin dan met de cheesecake. Doe de roomkaas, 1 ei, 100 g kristalsuiker en de vanille in een kom en roer goed door. Giet het dan op het koekjesdeeg en strijk glad.

  6. Verdeel de andere helft van het koekjesdeeg in kleine hoopjes op de cheesecake laag.

  7. Bak 40-45 minuten in de oven tot de bovenkant bruin ziet. Laat afkoelen en snijd in stukken.

Geniet van deze lekkernij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *