Zoetigheid

Citroencake

Deze heerlijke citroencake is lekker verfrissend tijdens dit verlengde Paasweekend. Het is een cake met een koekjesdeeg onderaan. Dat maakt het lekker smeuïg, maar ook knapperig tegelijkertijd. Heerlijk voor op je brunch, maar ook bij de koffie of een tasje thee.

Geniet nog van jullie verlengde weekend! Ik ga nog wat van het zonnetje genieten!

CITROENCAKE
Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten
  • 200 g bloem
  • 30 g maïzena
  • 100 g suiker
  • 250 g boter
  • 200 g suiker
  • 30 g bloem
  • 4 eieren
  • 2 citroenen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Bestrijk een vierkante bakvorm met boter en leg op de bodem een vel bakpapier.

  3. Doe de 200 g bloem, maïzena en  100 g suiker in een kom en meng met een garde.

  4. Snij de boter in kleine blokjes en kneed tot een coherent deeg met je handen.

  5. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en druk goed aan. Zorg dat de bovenkant zo egaal mogelijk is.

  6. Zet de bakvorm voor 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Maak ondertussen de citroenvulling.

  7. Doe de 4 eieren met de 200 g suiker in een kom. Klop het geheel luchtig voor zo’n 3-4 minuten (het mengsel wordt licht en neemt sterk toe in volume).

  8. Voeg dan de 30 g bloem toe, alsook de zeste van de citroenen en hun sap. Zet voorzichtig onder elkaar tot het beslag egaal is.

  9. Giet het beslag op de bodem en zet opnieuw voor 25 minuten in de oven.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *