speltrepen met dadels
Zoetigheid

Gepofte speltrepen met dadels

Sinds vorige maand heb ik mijn favoriete winkel gevonden namelijk Albert Heijn (ja, nu pas). Meestal gaan we naar Delhaize omdat die vlakbij is. Albert Heijn ligt wat verder weg dus daarom gingen we er eigenlijk nooit naartoe. Maar daar komt  nu verandering in! Zoals jullie misschien al in vorige recepten hadden gemerkt, koop ik daar nu veel van mijn producten. De reden is heel duidelijk: ze hebben er enorm veel speltproducten (wat heel goed is voor mij) en lekkere Griekse yoghurt van Optimel (later meer daarover). Ik heb er bijvoorbeeld al speltbroodjes, speltcrackers, speltstokbrood, speltpasta, speltcouscous en gepofte spelt gekocht. Die laatste gebruik ik voor in mijn yoghurt ’s morgens ( ik ontbijt nu flink elke dag). Nu kan je daar ook een lekkere gezonde snack mee maken. En dat is uiteraard heel handig voor als je moet gaan werken (of nog niet 😉 ). Je kan er namelijk gepofte speltrepen mee maken. Super makkelijk en heel voedzaam. Ik maakte het met gemalen dadels en wat kaneel. Dit geeft een lekker zoete smaak. Ik deed er ook nog gemalen noten, pure chocolade en eieren bij.

GEPOFTE SPELTREPEN MET DADELS
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 g gemengde noten
  • 30 g gepofte spelt
  • 100 g dadels
  • 2 kl kaneel
  • 2 blokjes pure chocolade (naar eigen smaak)
  • 2 eieren
  • 2 el amandelschilfers
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 

  2. Mix de noten fijn in een blender (er mogen nog stukjes in zitten).

  3. Mix ook de dadels met kaneel fijn in de blender.

  4. Meng de noten, dadels, gepofte spelt, eieren en stukjes chocolade tot een homogene massa.

  5. Doe het mengsel in een bakblik met bakpapier.

  6. Strooi er de amandelschilfers over.

  7. Bak het op 170 graden gedurende 25 minuten.

  8. Laat het mengsel afkoelen en snij in de gewenste repen.

  9. Bewaar de repen in een afgesloten doos. 

Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *