Zoetigheid

Gezonde versie van appeltaart

Het is zo één van die dagen dat je lekker wilt binnen blijven en wegdommelen onder een dekentje voor de televisie. En wat is er zo zalig om dit te doen met een lekker stukje taart en een warme tas thee?
Ben jij ook zo verzot op appeltaart als mij? Probeer dan zeker dit recept! Dit recept is een gezonde variant op een standaard appeltaart. Nu de herfst is begonnen, zijn er weer super veel appels. Als je een appelboom in de tuin hebt staan, ken je het probleem wel dat je op een bepaalde moment te veel appels hebt. Je hebt al appelmoes gemaakt dus wat doe je dan met de overige appels? Een lekkere appeltaart mee maken!
Omdat ik niet zoveel suiker gebruik, zoet ik de taart extra met dadels. Omdat het een gezonde versie is, maak ik de bodem met volkoren speltmeel, kokossuiker, kokosolie en een eitje.

GEZONDE VERSIE VAN APPELTAART
Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten
  • 250 g volkoren speltmeel
  • 1 ei
  • 1 kl bakpoeder
  • 80 g kokossuiker
  • snuifje zout
  • 100 g kokosolie
  • 7 appels
  • 6 medjoul dadels
  • kaneel
  • citroensap
Bereiding
  1. Meng de ingrediënten voor het deeg in een grote kom. Doe hierin de volkoren speltmeel, bakpoeder, ei, kokossuiker, snuifje zout en kokosolie. OPTIE: je kan een beetje citroensap toevoegen aan het deeg.

    Zorg ervoor dat de kokosolie gesmolten is. Dit kan je doen door de hoeveelheid even in de microgolfoven te zetten. Zorg ervoor dat je een mooie bal kan vormen met het deeg.

  2. Neem een taartvorm en vet deze in met kokosolie. Bedek de bodem en randen met het deeg. 

  3. Doe de dadels in de cutter. Zorg dat ze heel fijn zijn. Je kan ze op voorhand even in water leggen zodat ze zachter worden. 

  4. Verdeel de dadels over de bodem. 

  5. Schil al de appels en rasp ze fijn. Knijp er het sap wat uit en meng met kaneel (naar eigen smaak) en eventueel wat citroensap. Verdeel over de taart. Ik had nog wat deeg over dus deze heb ik nog wat verkruimeld zodat je een lekkere crumble krijgt.

  6. Zet de taart ongeveer 45- 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Leg eventueel na 30 minuten aluminiumfolie over de taart om verbranden te voorkomen. 

  7. Laat de taart goed afkoelen. Je kan er eventueel nog wat kokosroom bij serveren. Dit maak je door kokosmelk op te kloppen en wat te mengen met kokossuiker. 

Geniet van deze heerlijke taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *