Zoetigheid

Gezondere tiramisu met aardbeien

Het is zomer. Ik denk dat dat duidelijk is als je naar de thermometer kijkt! Elke zomer verheug ik me op het heerlijk zomerfruit. Eén van mijn favorieten is absoluut aardbeien! Je kan er alle kanten mee op. Ik eet het veel als tussendoortje of soms doe ik het ook in een salade. Voor dit recept gebruikte ik het in een heerlijk en verfrissend dessert. Met deze hitte heb ik geen trek in een zwaar of warm dessert. Deze tiramisu is heerlijk verfrissend omdat ik de lange vingers in appelsap drenk. Ik maak ook geen gebruik van rauwe eieren of alcohol. Het is met andere woorden dus helemaal summerproof, maar ook geschikt voor zwangere vrouwen of kinderen! Een ideaal recept voor het hele gezin dus!

GEZONDERE TIRAMISU MET AARDBEIEN
Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten
  • 500 g aardbeien
  • 50 g poedersuiker
  • 250 g Griekse yoghurt 0 %
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml appelsap
  • 1 pak lange vingers
Bereiding
  1. Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone, vanillesuiker en 30 g poedersuiker.

  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze. Pureer 200 g van de aardbeien en meng met de overige 20 g poedersuiker. 

  3. Verdeel het appelsap in een diep bord. Drenk hierin de helft van de lange vingers en leg een laag op de bodem van een ovenschaal.

  4. Doe daarop de helft van het mascarponemengsel en strijk dit uit. 

  5. Spreid hierover een laag van de aardbeiensaus. 

  6. Leg de andere helft van de lange vingers in het appelsap en leg een laag op de aardbeiensaus. 

  7. Verdeel hierover de rest van het mascarponemengsel. 

  8. Bekleed de schaal met huishoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Werk nadien af met de overige aardbeien en wat poedersuiker. 

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *