Zoetigheid

Gezondere versie van speculaastiramisu

Ik heb nog niet zo veel dessertjes op de blog staan, omdat wij dit eigenlijk niet zo veel eten. Wel maak ik af en toe eens een cake of een taart voor een gelegenheid, maar echte doordeweekse desserten maak ik niet veel.
We gingen vorig weekend bij mijn ouders eten en tegenwoordig sta ik in voor het maken van het dessert. Omdat mijn vader nog steeds op dieet is, mag het dus niet te ongezond zijn. Daarom koos ik ervoor om een lichtere versie te maken van speculaastiramisu.
Ik heb als suikervervanger honing gebruikt en ik heb mascarpone gemengd met platte kaas. Ik koos deze keer voor een halfvolle versie omdat je in een tiramisu toch een lekkere volle smaak wilt (maar toch nog gezond wilt blijven). Voor de speculaasjes koos ik voor de volkoren versie. Je kan deze uiteraard ook zelf maken. Een receptje hiervan komt binnenkort nog online! Je kan de tiramisu nog zelf pimpen met bijvoorbeeld wat pure chocolade of blauwe bessen.

GEZONDERE VERSIE VAN SPECULAASTIRAMISU
Aantal personen: 8 personen
Ingredi├źnten
  • 4 eieren
  • 4 el honing
  • 2 kl vanille extract
  • 400 g mascarpone
  • 300 g platte kaas
  • 1 kom sterke koffie
  • 2 scheutjes amaretto
  • 10 volkoren speculaaskoekjes
Bereiding
  1. Splits de eieren van het eigeel. Voeg bij het eigeel de honing en de vanille. Meng door elkaar. 

  2. Voeg de mascarpone en de platte kaas bij het mengsel. Meng alles.

  3. Klop het eiwit stijf.

  4. Doe het onder het mengsel met een spatel. Voeg er nog een scheutje amaretto bij voor de smaak. 

  5. Giet de koffie in een bord. Doe er een scheutje amaretto bij. Meng goed.

  6. Week de speculaas in de koffie en amaretto. Leg onderaan in een glaasje. Doe hierop het mengsel. Werk bovenaan nog wat af met speculaas, blauwe bessen en eventueel wat donkere chocolade. 

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *