Ontbijt,  Zoetigheid

Honingwafeltjes

Deze honingwafeltjes zijn ideaal als snack, maar ook als ontbijt smaken ze me zeker. Wafels bakken heb ik eigenlijk nooit gedaan omdat ik gewoonweg geen wafelijzer had. Toen ik me een paar jaar geleden er eindelijk eentje had aangeschaft was dit meteen kapot. Nu heb ik er eentje in leen van mijn zus en dit wafelijzer is gewoon zalig. Na 2 à 3 minuten zijn je wafels al klaar en ze mislukken nooit! Ik heb dus ondertussen al verschillende wafelrecepten geprobeerd en dit is er eentje van. Het is een geweldig recept waar de suiker door honing is vervangen. Door de honing blijven de wafeltjes ook lekker zacht, net hoe ik ze graag heb. Ik zou zeggen, haal je wafelijzer van onder het stof en begin met bakken! Ook heel leuk om bijvoorbeeld met je kinderen te doen nu in de Paasvakantie. Zo hou je ze weer eventjes bezig en nadien kunnen ze lekker smullen van de wafels.

HONINGWAFELTJES
Aantal personen: 12 stuks
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzende bloem (als je dit niet hebt voeg dan nog een tl bakpoeder toe)
  • 120 g honing
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
Bereiding
  1. Verwarm je wafelijzer. Ik zet het tussen de midden en maximumstand.

  2. Meng de boter en de honing in de keukenrobot. Zorg dat er een egale massa ontstaat.

  3. Voeg de eieren één voor één toe en ook het vanille extract.

  4. Voeg nadien nog de bloem en eventueel bakpoeder toe. Meng met een lepel door elkaar tot de bloem is opgenomen.

  5. Vet je wafelijzer in met boter. Bak de wafeltjes een 3 tal minuten. (hangt af van je wafelijzer). De wafels moeten goudbruin zien.

  6. Laat ze afkoelen en bewaar in een afgesloten doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *