kokos
Zoetigheid

Kokosrotsjes met chocolade

Hmm, kokos vind ik zo zalig. Deze gezonde snack doet me denken aan Kerstmis. Het is zo een typisch kerstkoekje in mijn ogen. Mijn grootmoeder had ze thuis ook altijd staan en ik weet nog dat je daar je tanden op kon stuk bijten. Zo hard waren ze. De versie die ik hier maakte is vrij zacht, maar toch ook een beetje krokant. Ik heb voor natuurlijke suikers gezorgd en ook chocolade mocht hier niet bij ontbreken vond ik! Kokos en chocolade gaan namelijk heel goed samen vind ik. Het lijkt wel een gezonde bounty! šŸ˜‰ Je kan ze 2 dagen bewaren in een goed afgesloten koekjestrommel!

kokos

KOKOSROTSJES MET CHOCOLADE
Aantal personen: 4 personen
Ingrediƫnten
  • 150 g kokosrasp
  • 1 el kokosolie
  • 1/2 kl kaneel
  • snuifje zout
  • 4 el agavesiroop
  • 2 eiwitten
  • pure chocolade
Bereiding
  1. Doe de eiwitten samen met de agavesiroop in een kom. Klop het heel schuimig. Doe de kokosrasp erbij, een snuifje zout, kaneel en de kokosolie. Zet dit dan 10 minuten in de koelkast. Zo kan de kokosrasp de rest van de ingrediĆ«nten goed opnemen. 

  2. Maak er bolletjes van met je handen of twee lepels. 

  3. Bak het op een bakplaat bedekt met bakpapier 12 minuten op 180 graden. 

  4. Smelt de chocolade au bain marie. Dip de kokosrotjes erin. 

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *