Zoetigheid

Kruidige pompoencake

Yes, het is weer zondag dus heb ik tijd om te bakken! Doordat dit toch altijd iets meer tijd in beslag neemt, kan ik enkel in de weekends bakken. Zo heb ik ook meteen een gezonde snack om de volgende werkweek mee door te komen.
Deze cake is gemaakt van pompoen en heeft een heerlijk kruidige toets. Als je deze bakt, ruikt heel je huis zeker nog de volgende uurtjes hiernaar.
In Amerika is dit recept heel populair. Ze gebruiken hier ook een ‘frosting’ die gemaakt wordt van heel veel suiker. Dit heb ik geprobeerd op een gezondere manier na te maken. Zo heb ik magere roomkaas en Griekse yoghurt gemengd en als zoetstof heb ik honing en vanille aroma gebruikt.

KRUIDIGE POMPOENCAKE
Aantal personen: 6 personen
Ingredi├źnten
  • 3 eieren
  • 250 g speltbloem
  • 400 g pompoenblokjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl speculaaskruiden
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1 kl vanillepoeder of aroma
  • snuifje zout
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 100 g magere roomkaas
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 1 kl vanillepoeder of aroma
  • walnoten
Bereiding
  1. Kook de pompoenblokjes in een grote pan water in 10 minuten zacht en gaar. Giet de pompoenblokjes af en laat ze even afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Roer in een grote kom de speltbloem, bakpoeder, suiker, kaneel en speculaaskruiden goed door elkaar.

  3. Mix de pompoenblokjes samen met de eieren, kokosolie en vanille in de blender tot een glad mengsel.

  4. Schenk nu het pompoen-mengsel in de kom met speltbloem en roer het beslag goed door elkaar met een garde. Werk af met een snuifje zout. 

  5. Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet nu het beslag in de cakevorm en maak de bovenkant mooi glad.

  6. Bak de cake 40 minuten in het midden van de oven. Zet daarna de oven uit en laat de Pompoen Cake afkoelen in de oven, dan stort hij niet in!

  7. Als de cake helemaal is afgekoeld kan je aan de slag met de topping!

    Mix voor de topping de creamcheese, Griekse yoghurt, honing en vanille in een kom goed door elkaar.

  8. Smeer de topping uit over de cake, hak de noten fijn, strooi deze over de topping en je gezonde cake is klaar! 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *