Zoetigheid

Muffins met Griekse yoghurt en bosbessen

Ik hou van muffins en van nog zoveel andere zoete lekkernijen. Vaak zitten deze boordevol suikers en vetten. Hierdoor zijn ze soms moeilijk verteerbaar en vallen ze zwaar op de maag. Ik maakte een versie waarbij ik de suiker vervangen heb door honing en ik maakte ook gebruik van Griekse yoghurt. Deze is van structuur dikker dan gewone yoghurt dus ideaal om in baksels te gebruiken.
Griekse yoghurt bevat een scala aan gezonde ingrediënten. Deze stevige yoghurt is rijk aan vitamine A, B2, B12, de mineralen kalium, calcium, magnesium en fosfaat en eiwitten.
Er wordt om de zoveel weken een bloedspiegel genomen bij mij om te kijken of er nog voldoende medicatie in mijn bloed zit. Bij die uitslag zit er ook telkens bij of je een te kort hebt aan vitaminen. Bij mij is er altijd een te kort aan B12. Ik krijg deze dan extra toegediend, maar ook in mijn voeding probeer ik erop te letten dat ik deze voldoende opneem. Griekse yoghurt is hier dus een goed voorbeeld van.

MUFFINS MET GRIEKSE YOGHURT EN BOSBESSEN
Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten
  • 125 g speltbloem
  • 80 g Griekse yoghurt (ik gebruikte Fage O %)
  • 75 g blauwe bessen
  • 65 g honing
  • 40 g kokosolie
  • 25 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 kl vanille extract
  • snuifje zout
  • snuifje baking soda
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Meng alle droge ingrediënten (bloem, baking soda, zout en bakpoeder) in een kom en in een andere kom de natte ingrediënten (ei, Griekse yoghurt, vanille extract, melk, honing en olie) goed door elkaar. 

  3. Daarna doe je de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng je dit door elkaar. Meng goed. Er mogen nog klonters in zitten. 

  4. Schep daarna de blauwe bessen door het beslag.

  5. Verdeel de muffin vormpjes over een muffin bakvorm of vet de vorm in. Verdeel met een lepel het beslag over de vormpjes. Verdeel eventueel nog een paar blauwe bessen over de bovenkant van de muffins.

  6. Doe de muffins in de oven en bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten mooi goudbruin. Haal ze voorzichtig uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze uit de bakvorm haalt. 

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *