Zoetigheid

Muffins met havermout en appel

De herfst is er en ik vind het zalig! Het is toch wel één van mijn favoriete seizoenen. Lekker knus onder een dekentje met een warm theetje en een lekkere muffin. Wat wil een mens nog meer?
Herfst betekent niet enkel dat de blaadjes van de bomen vallen, maar ook verse appels! Ideaal om in een lekker gebak te gebruiken.
Vandaag maakte ik er muffins mee. Je kan de muffins als snack eten of als ontbijt. Doordat er havermout en noten in zit, zijn ze heel voedzaam en zal je lang geen honger krijgen. Ik heb er ook een heel speciaal kruid in gedaan namelijk speculaaskruiden. Je kan dit vinden in Albert Heijn.
Dit kruid smaakt én ruikt super lekker. Het is een mix van gember, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, anijs en kardemom. Je kan het dus ook makkelijk zelf maken als je wilt.

MUFFINS MET APPEL EN HAVERMOUT
Aantal personen: 12 personen
Ingrediënten
  • 125 g havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • 3 appels
  • 1 banaan
  • 1 kl kaneel
  • 1/2 kl speculaaskruiden
  • 30 g amandelen
  • 30 g walnoten
  • 2 eieren
  • 2 kl bakpoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  2. Meng de havermout, banaan, eieren, melk, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en 1 appel in de blender tot 1 geheel.

  3. Hak de noten grof en schil de andere twee appels en snij ze in blokjes.

  4. Roer de noten en appelstukjes door het beslag.

  5. Schep ze in de (flexibele) muffinvorm en bak 30 minuten op 180 graden in de oven. Als je geen flexibele vorm gebruikt, maar papiertjes kan je het heel moeilijk eten. Ik raad dus aan om een siliconen vorm te gebruiken. 

  6. Laat ze afkoelen en haal ze uit de vorm. En smullen maar! 

Geniet ervan! Smaakt heerlijk met een tasje thee.
Je kan ze maximum 1 dag bewaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *