Zoetigheid

Rabarbertaart

Het rabarberseizoen is begonnen!
Vroeger maakte mijn grootmoeder altijd rabarbertaart met de verse rabarber uit haar tuin. Nu we bezig zijn met de tuin op te ruimen zijn we op de rabarber uitgekomen. Ik was zelfs al vergeten dat die er nog stond. Ik kon me nog levendig haar taarten voorstellen. Het was met een puddinglaagje en ze serveerde het altijd met zure room en wat suiker.
Raberber kan je gebruiken in zoete bereidingen ook al is het een groente. Het heeft een zure smaak, maar als je er een taart mee maakt zal je deze niet heel hard proeven. Ik ging op zoek naar een gelijkaardig recept zoals dat van mijn grootmoeder en ik heb het gevonden! Het is getest Ć©n goedgekeurd door mijn grootmoeder zelf en dat wilt al wel wat zeggen, geloof me. šŸ˜‰

RABARBERTAART
Aantal personen: 6 personen
Ingrediƫnten
  • 300 g suiker
  • 100 g bloem
  • 3 eieren
  • 150 g melk
  • 1 vanillestokje
  • rol bladerdeeg
  • 5 dikke stengels rabarber
  • zure room
  • extra suiker
Bereiding
  1. Rol de bladerdeeg in een springvorm. Laat het bakpapier eraan. Prik er gaatjes in met een vork. 

  2. Was de rabarber en snij deze in stukjes van 1 cm. Schil de rabarber ook. Verdeel de rabarber over de taartbodem. 

  3. Meng voor het beslag de eieren, bloem, suiker, melk en zaadjes van 1 vanillestokje. Giet het beslag over de rabarber. 

  4. Plaats de taart ( rauw deeg + mengsel) 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. 

  5. Serveer met wat zure room en wat extra suiker over de taart. 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *