Diner

Gevulde aubergine met parelcouscous

Een jaar geleden hebben mijn vriend en ik een tijdje Hello Fresh gedaan. Hoe we op dit idee kwamen? Mijn zus doet dit al heel lang en zij had een ‘Hello Fresh avond’ georganiseerd. Er kwam dan iemand van Hello Fresh koken en je mocht een aantal vrienden uitnodigen. Mijn vriend en ik waren daar bij. Op die avond kreeg je korting als je een lidmaatschap aanging. Omdat we die periode toch weinig tijd en inspiratie hadden om te koken, besloten we het eens te proberen. We hebben dit uiteindelijk toch enkele maanden gedaan. Het was gemakkelijk en ook nog eens gezond. Ondertussen zijn we er al even mee gestopt. Maar deze week was ik mijn keukenkasten aan het opruimen en vond ik nog een pakje parelcouscous. Dit was ooit eens bij een Hello Fresh gerecht, maar het is er toen niet van gekomen om het te maken. Bij Hello Fresh waren er verschillende gerechten met parelcouscous. Ik kende dit ervoor niet. Blijkbaar kan je het bij ons ook enkel in Albert Heijn kopen. Je vraagt je nu af: hoe smaakt dat eigenlijk parelcouscous? Eigenlijk is het gewoon dikkere couscous die wat naar risotto/pasta smaakt. Ik vind het heel lekker en smaakvol. Je maakt het op dezelfde manier als gewone couscous (koken in groentebouillon).
Ik maakte er vandaag een zomers vegetarisch gerechtje mee.

GEVULDE AUBERGINE MET PARELCOUSCOUS
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 170 g parelcouscous
  • 2 tomaten
  • 1/2 courgette
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 teentje look
  • oregano
  • provençaalse kruiden
  • spaghettikruiden
  • parmazaan
  • peper en zout
  • olijfolie
Bereiding
  1. Was de aubergines en snij ze in de lengte door. Het steeltje mag eraan blijven. Kerf ze vervolgens in met een mes en wrijf ze in met zout en besprenkel wat met olijfolie. Leg de aubergines met de schil naar boven op de bakplaat en laat ze 10 minuten garen in een voorverwarmde oven op 220 graden.


  2. Kook de parelcouscous of gewone couscous volgens de instructies op de verpakking.

  3. Snij de tomaten in blokjes en breng ze op smaak met peper, zout en oregano. Doe hetzelfde voor de courgette en breng op smaak met Provençaalse kruiden en peper. Stoof de tomaten en courgette aan in een hete pan met olijfolie. Voeg de geperste look toe en laat verder stoven. Breng nadien nog op smaak met de tomatenketchup en spaghettikruiden. Laat het groentemengsel rusten in een kom.

  4. Haal de aubergines uit de oven en verwijder het vruchtvlees. Doe dit bij de groentemengeling. Doe op het laatste ook nog de parelcouscous bij de groentemengeling. De lege aubergines dienen als kommetje. Schep de groente-couscousmengeling erin en werk nog af met wat parmezaan en een blaadje basilicum.

Tips en Weetjes

Kerf de aubergines diep genoeg in, anders krijg je nadien heel moeilijk het vruchtvlees eruit.

Geniet van dit zomers vegetarisch gerechtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *